Dijken en waterwegen aanleggen.

on vrijdag 26 mei 2017
De erfenis van Klaasje ... een tuin vól bloemen. Zoals de seringen die zo lekker ruiken, ik haal ze steeds binnen, zelfs nu ze al bijna verwelken.

Paul vindt de lucht net wc spray.

Mannen.Maar helaas heb ik de bloemenstruiken niet goed verzorgd en niet op tijd gesnoeid. Dus lang niet alles bloeit dit jaar.

Ook staan er mijn eigen dingen tussen. Natuurlijk de goudsbloem, die mag niet ontbreken als je zelfvoorzienend bent. Daarbij is hij ook geweldig mooi natuurlijk!

Maar eerlijk gezegd ... weinig tijd voor bloemen. Dat komt nog wel ... eerst zijn we nog aan het werk op de moestuin. De basis is bijna klaar. En op de tafels staat nog wat kweekspul wat er later in komt.

Ik zal blij zijn als alles in de grond zit .... je moet er zo om denken steeds om alles water te geven. Om de haverklap verdroogt er ergens een bak.


Over droogte gesproken, als je nu wilt zaaien .... dat kan heel goed met warm weer, dan moet je wel eerst een geultje maken en dat goed nat maken. Kleine dijkjes eromheen bijvoorbeeld. Gieten gieten. En daarin zaaien, en dan wat droog zand eroverheen strooien. Dat werkt als een soort dekseltje en het vocht blijft bewaard.

Veel werk? Nou, we zijn toch Hollanders ..... waterwegen en dijken bouwen, dat zit in onze aard!!!

Overal staat de kamille. Het staat in de weg en hele bossen worden uitgetrokken. Onopvallend neerleggen op een bank, met wat touw erbij ... misschien heeft iemand wel zin om daar droogbosjes van te maken en aan de paardenbak te hangen.

Brit?

 Er is hier altijd wel hulp. Karin kwam ook weer even langs, ze hielp de hangmat ophangen.

Ze ligt er al in ook.

Drukke dagen. 's Avonds ben ik de pompoenen aan het uitplanten en ja hoor, daar komen de geiten aan. Ze komen zo vanaf een uur of vijf steeds es kijken of ze al voer krijgen. Gezellige beesten!

Zo mooi om te zien dat het echte kudde dieren zijn, ze doen alles als groep. Over de wei rennen, naar de waterbakken wandelen, bij mij kijken.

Altijd samen! Leuke vrienden zijn het.


1 reacties:

Wonen en leven in Roemenie zei

Geiten zijn hele gezellige beesten. Hier staat ook nog een bak met romeinse sla die gezaaid is maar nog te klein om klein om in de moestuinte zetten , eerst maar eens gaan verspenen binnenkort. Wist je dat goudsbloemen ook goed helpen tegen mieren? Wij hadden vroeger thuis veel last van mieren en goudsbloemen was de oplossing ze houden niet van de geur. Onlangs las ik iets over water geven bij jouw, Heb je geen pomp met dikke slang eraan die op 220 v. werkt en die je gewoon in de sloot kan hangen en zo de moestuin water kan geven . Mijn vader deed dat vroeger op die manier in de alblasserwaard.
gr Henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...