Wil je een bak voorgezaaide bonen hebben?

on maandag 15 mei 2017
Alweer dik in mei, en moederdag ligt alweer achter ons .... dus dan kan het bonen poten beginnen!!

In elke moestuin horen bonen. Ze zijn makkelijk op te kweken ... dat wil zeggen, bij mij ging het even mis want ik was te vroeg! En zeker de helft van mijn voorgezaaide boontjes zijn op het land bevroren.

Zó jammer!!


Dus ik heb bakken vol met nieuwe bonen gezaaid. Allerlei soorten. Mooie pronkbonen, die van die schitterende bloemen geven, en de gewonere bruine boon. En de Borlotti en de nierboon.


                        


Ook heb ik een paar bakken met kievietsbonen voorgezaaid. Dat zijn van die mooie gestreepte. Maar ....... het zijn het allemaal stokbonen. En die heb ik helemaal niet meer nodig. Ik wilde stamboontjes hebben.

Dus, nu heb ik drie van die bakken over!! Wil je zo´n bak hebben?


drie stadia kievitsbonen: eetbare peulen, verse bonen en droge bonen

Afbeeldingsresultaat voor bonen


Het is een bak met zo'n kleine honderd bonen schat ik, en ze staan op het punt van opkomen. De prachtige gestreepte kievitsboon, biologisch, en kant en klaar voorgezaaid! Je kunt zo'n bak voor niks bij me halen!! Het zijn dus wel stokbonen dus ze klimmen omhoog. Als het wat teveel is .... deel ze gewoon uit!

Stuur me vóór vrijdag een email dan gaan we weer loten. En je moet ze dus wel zelf komen ophalen in Punthorst.

Foutje van  mij, misschien een gelukje voor jou? 😊

5 reacties:

adelheid zei

Leuk idee Clarien! Ophalen in Punthorst zie ik helaas niet zitten, wij zijn druk aan het klussen in ons nieuwe huis. Maar er is vast wel iemand te vinden die je van de bonen komt verlossen!

marjo zei

hihi, leuk hoor! Alleen is Punthorst voor mij ook een beetje te ver. Ik hoop dat je ze aan iemand anders kwijt kunt. Ik heb mijn bonen helemaal niet voorgezaaid dit jaar. Sowieso een beetje minder gedaan in de tuin, maar mijn mooie paarse kievitpronkstokbonen ga ik nog wel in de grond zetten. Die waren superlekker als snijboon vorig jaar, en na mijn vakantie waren ze vooral nog lekker als droogboon (de schil werd wel erg draderig....).

Wonen en leven in Roemenie zei

Succes met de verloting van de bonen.
gr Henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Clarien Cornelisse zei

Hahaha het voelt net alsof we in Omsk wonen, uit dat liedje van Drs. P.....

Ja Punthorst is een heel mooi dorp maar net iets te ver weg!! :D:D

Corrie Jasperse zei

Zijn het alleen kievits-bonen, of ook andere bonen?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...