Vlooien.

on maandag 29 mei 2017Ja dat heb je dus óók met een hond. Vlooien.

Zaterdagavond lag ik te lezen op de bank. Niks gemerkt. Maar de volgende ochtend ... overal bultjes. Vlooienbeten! Getver!!

Brit is nu bijna aldoor buiten ze komt alleen ´s avonds binnen om te slapen. Ze krijgt van dat vlooienspul, maar ja 100% werkt dat dus ook weer niet. Dus er zal wel een vlo op de bank zijn gesprongen. Ja en dat vermeerdert zich dan in hoog tempo met deze warmte, en gaat, zodra er even géén hond is en wél een mens, dan maar dat mens bijten.

Nou, niks geen zondagrust helaas ... het was Deep Cleaning Day!!


Beestjes buiten zijn nuttig, belangrijk, waardevol, heel mooi, maar beestjes in huis .... vottemit!!

(Uitdrukking van mijn vader ... betekent, weg ermee)

Nou ik geloof dat ze nu weg zijn. En dat kleed kan best naar zolder. Tot de winter.

Wel fijn op Deep Cleaning Day dat er koffie klaarstaat op de trap en dat je 's middags kan aanschuiven aan de pannenkoeken.
Wat het werk op de tuin betreft ... we zijn gevorderd tot het aardappelvak. Die worden nu aangeaard. Dat betekent dat je van alle kanten aarde tegen de plant aanschuift. Het is een pittige klus dus ik doe dat meestal 's avonds na het eten als het iets koeler is.

De bedoeling is dat er op deze manier meer wortels komen en dus ook méér piepers. Die aan de uiteindes van die wortels groeien.

Op het bankje in de zon staat ondertussen het brooddeeg te rijzen. Je kunt op deze warme dagen makkelijk een zuurdesem opzetten of azijn of zuurkool maken. Al die fermentaties gaan veel beter met warm weer.

Nu het spitten achter de rug is kunnen de schoenen uit op de tuin. Dat vind ik een van de mooiste momenten. Blootsvoets aan het werk, de rest van de zomer. Thuis wel even een bak water neerzetten en een handdoek want je komt met zwarte voeten thuis.

Voetzool therapie. Door Moedertje Aarde zelf!
..... enne niet alleen gewerkt hoor!!


10 reacties:

Anoniem zei

Wat wonen jullie daar toch prachtig, zo mooi dat water langs je tuin. Ik weet natuurlijk niet of jullie dat ook doen maar wij kopen altijd de pipetjes tegen vlooien, teken ed. en de anti-worm pilletjes bij de dierenarts, die heeft altijd de beste en nieuwste middeltjes voor onze kat en het meeste verstand van zaken.

Mijke zei

Antivlooientip: comfortis. Werkt echt vele malen beter dan al het andere spul! Wij geven het onze dieren alleen indien nodig (als er geen vlooien zijn valt er immers ook niks dood te maken). Dat is dan meestal aan het begin van de zomer als het warm weer wordt en aan het begin van de winter als de kachel weer aan gaat. En dan gecombineerd met zo'n mega-schoonmaak zoals jij hebt gedaan. Op die manier hoef je maar 2x per jaar gif in je hond te stoppen en het werkt afdoende!

Wonen en leven in Roemenie zei

Het kan zelfs zijn dat Britt een vlooi van een andere hond of kat heeft opgepikt en die mee naar binnen heeft genomen. Je zou haar kunnen kammen en kijken of ze vlooien heeft en idd bij de dierenarts druppels halen .Want hoe leuk ook spul van bv kruidvat werkt niet echt. Er zijn druppels die tegen vlooien en teken beschermen en misschien zelfs nog meer maar dat weet de dierenarts ook.

gr Henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Clarien Cornelisse zei

Brit krijgt maandelijks zo´n pipetje tegen vlooien, teken en ander gespuis. Van de dierenarts. Maar ja het is wel elke maand een bak gif .. Ik ga me es verdiepen in die Comfortis van Mijke.

Dank voor jullie tips!

Anoniem zei

Bravecto is een pil die ik tegenwoordig aan onze hond geef (elke 3 mnd.). Verkrijgbaar via de dierenarts, wel behoorlijk prijzig maar pipetjes hielpen niet meer! Vlooien schijnen daar tegenwoordig resistent tegen te zijn.

Helena zei

Ik gebruikte altijd knoflook voor alle dieren (kippen, eenden, ezel, pony, geit, honden en katten) tegenkomen en vlooien. Bij de grote dieren ook koperconcentraat tegen wormen. Verder lavendel, munt en tea tree olie brouwsels tegen vliegen, teken en vlooien. Meer info http://www.dierenarts-eygelshoven.nl/tekstblog/?page_id=205.
Ik heb er ook twee boeken over. Die liggen nog in Nederland. Zal de titels naar je mailen. Helena.

Helena zei

Ik bedoel tegen wormen *auto correctie 😂.
Alleen de katten hadden soms wormen maar die aten ook zoveel buiten de deur 😉

Helena zei

Toch nog even over de boeken....
Dit is de schrijfster (heldin van mij) https://www.whole-dog-journal.com/issues/9_7/features/Holistic_Pet_Care_15822-1.html

Natural remedies for dogs and cats.

Clarien Cornelisse zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Bij het schoonmaken, heb je daar ook extra schoongemaakt bij de kieren, plinten enz.? Daar kruipen ze in en dan zit je later weer met vlooien en weer en weer. Wij spoten altijd juist daar met een vlooienspuitbus en dan goed je huis ventileren. We gingen dan even een uurtje weg en lieten de ramen en deuren openstaan. Na een uur was de stank zo goed als weg. Ik heb overigens geen idee wat je hiervoor in de plaats kan gebruiken, maar weet wel dat de kieren in je vloer en bij de plinten ideaal zijn voor ze.