Volle kracht vooruit.

on maandag 1 mei 2017
Vorige week zijn we vergeten om de papierbak aan de weg te zetten. En hij zat boordevol. Nu hebben we dus een papieroverschot, en een ook nog een stapel karton ernaast liggen, wat we weer weg moeten brengen. Handig.

Maarrrr .... het was uiteindelijk niet nodig.

Want er was nog iets anders .... het pad langs de rogge, daar was Paul niet aan toegekomen, van't weekend, om dat te maaien. Ik wilde daar vandaag mais langs zaaien, langs dat pad, maar alle rogge was weer aangegroeid. Dat pad was bijna verdwenen. Als je daar wil zaaien moet je toch eerst zo'n pad fatsoeneren.

Dus ...... wéér aan het spitten?? 😓

Nee dus.

Kijk maar.

Zo kan het ook. Leg gewoon een laag karton op de bodem, en alles wat daar onder zit verteert vanzelf. Dat is zo handig van karton. En het is ook nog es mest voor de bodem. Dus, win win. 

En ik hoefde niet naar de stort te rijden vanmiddag.

Om te voorkomen dat het karton wegwaait heb ik die plankjes er op gelegd. Maar die gaan later weer weg want dat zijn ook hele fijne verstop-plekjes voor slakken.

Verder moesten de radijsjes worden uitgedund. Dat was maar goed ook want er bleken al radijzen te zitten. Hadden we niet gezien.
Lekkere pittige radijsjes, ze smaken overal bij. Als je een bakje op tafel zet zijn ze zo weg.

Je kan er ook een dip van maken, dan maal je ze fijn met wat mosterd, mayonaise, kerrie en ketjap. En wat bouillonpoeder, of als je ook verse hebt gemaakt neem je dat natuurlijk.Hou twee radijsjes apart voor de garnering. Wat ik niet gedaan had, dus .... nog snel even terug naar de tuin.

Een dipsaus voor bij gekookte of rauwe groente, of op een toostje of op brood. Wij aten het gewoon als bijgerecht bij het avondeten.

En onder het eten kwam de trekker van de buren verderop het erf op rijden, want ze kwamen helpen met het weghalen van een paar boomstronken, waar de kas moet komen. Mond afvegen, en hop naar buiten, want dat wilde ik wel graag zien.

Zo'n stronk, dat is een gevaarte, kan je die zomaar met de trekker eruit halen? Zelf ben ik daar een dag mee bezig. Of twee.'Geef maar hier die bijl,' zegt Henk. Hij is daar nét wat handiger mee dan ik. 😊

Eerst maak je een geul rondom zo´n stronk. En dan met de bijl zoveel mogelijk wortels wegkappen, en  met de spade zoveel mogelijk aarde weghalen.

En dan .... een ketting om de stronk, trekker ervoor ......


Volle kracht vooruit!! Daar ging hij, met stronk en al!!

We hebben vanavond vijf dikke stronken van bomen en struiken weggehaald. Da's wel genoeg, de rest komt later.

En bij de koffie had Karin nog een verrassing! Ik had laatst tussen neus en lippen gezegd dat ik geen naambordjes meer had voor de moestuin. Nou ja .... beetje expres .... want Karin is erg handig.

Kijk. Wat ze meebracht.


Super buurtjes hebben wij!3 reacties:

Wonen en leven in Roemenie zei

Wat mooi de naambordjes , ga je ze nog lakken of schilderen om ze te beschermen ? Handig het karton want zo verstikt het en spaar je je rug want spitten is een stuk zwaarder. Hier is het omgefreesd en gebruiken we regelmatig een ronde woelvork om de kleigrond wat losser te krijgen voordat we wat planten of om onkruid te wieden. Nu is het het 2-e jaar dat we een stuk moestuin hebben op een stuk dat een paar jaar geleden nog gras was en merken we dat het onkruid al minder is en de grond luchtiger van vorig jaar. Heerlijk he die stronken er met de tractor uit laten trekken , je bent zelf heel lang bezig met hakken enz ook al gebruik je een tirfor takel dan nog. Hier gaan van de week alvast wat koolplanten de grond in , tomaten- , paprika - en aubergine planten zie je ook al volop maar dat vind ik persoonlijk nog een beetje te riskant . Of je moet een kas hebben zoals je hier nogal eens ziet van die grote ronde van plastic.
gr Henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Clarien Cornelisse zei

Ja kleigrond, dat is weer een ander verhaal. Ik zit hier op zand, maar het is wel zwaarder en rijker dan de schrale zandgrond die we in Bussum hadden. Dat was net een zandbak. Dikke lagen compost erop en na een jaar .... pfft .... foetsie! :(

Yvonne zei

Wat een prachtige radijsjes al zo vroeg in het jaar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...