Spread, takken, en Jerry ontsnapt.

on woensdag 18 januari 2017

De lekkerste recepten ..... haal je van de achterkant van potjes. Gewoon de ingrediënten van de lijst mixen, en klaar. Deze tomatenspread van 'De Nieuwe Band' is heel lekker. Maken? Het zijn bijna allemaal dingen die je wel in huis hebt, behalve misschien de pitjes.

Ik heb de volgende hoeveelheden gebruikt:

4 el zonnebloempitjes
3 el tomatenpuree (22%)
1 el olie
1 el citroensap (azijn kan ook)
1 el zoete sojasaus
1/2 theelepel kruidenzout
1/2 rauw uitje, geschild
flinke draai verse peper

Alles in de keukenmachine ..... prrrrrrt .... en je hebt een bakje vol broodspread, voor op geroosterd brood, of op een roggebroodje. Lekker met wat alfalfa kiemen erop. Tip op het potje: meng het met yoghurt voor een dipsaus!

De soep was heel simpel. Zoete doperwt en frisse munt is een goeie combi had ik ooit van deze of gene gehoord. Dus, uit de vriezer .... een kop doperwten en wat verse munt, allemaal nog uit de Bussumse tuin. De erwten laten garen in een halve kop water, de munt erbij, pureren, en dan op smaak brengen met een blokje kippebouillon en wat peper en zout.

Voor de niet-vegans .... een kluitje roomboter erdoor!

Het was vandaag weer scharrelen .... drie keer de wandeling naar achteren het land op. Terugkomend denk je ... oooh wat een mooi plekje, je zal daar maar wonen. Hee maar wij wonen daar! :D

Een paar van de knotwilgen waren gesnoeid en het lag er vol met takken. Die hebben we even aan de kant gelegd. Het is prachtig spul, die takken. je zet ze in een bak water en ze gaan meteen weer uitlopen.

Zó heb je weer een boom!

Ooit kreeg ik een bos van die takken van Boerin Zinin. Haar leuke blog vind je hier. Die takken kregen onmiddellijk worteltjes in een bak water, en die hebben Nicolette en ik toen clandestien geplant langs een vijver. Voor de bijen. De jonge wilgekatjes geven al heel vroeg stuifmeel.

Wat ziet zo'n boom er knoestig uit zonder z'n takken. Het lijkt wel een vuist!Ik ben wat aan het opmeten voor de omheining. Hoeveel palen, hoeveel draad.

Kijk .... prikkeldraad hoeft niet meer dat hebben we al voor noppes gekregen van Moeder Natuur! :D
 

De tuin is nog woest en ledig, in diepe rust. Maarre ....... hoe mooi die vorst ook is ........ en hoe goed ook voor de bodem ... geef mij maar dooi nu!! En een spade!! 😊😊

De dieren zijn ook heel goed zichtbaar nu alles kaal is. Hier in de bult snoeiafval zit onze mussenkolonie. Overdag zitten ze daar, of in de heg van de buren. En om klokslag vier vliegen ze de kapschuur in en gaan ze op een draad zitten. En op mijn auto schijten.

Geeft niks. We leggen er een doek op. Het is zo gezellig dat gekwetter!

Oh wacht en wie loopt daar nou?? Is dat Jerry??

Yes. Het is hem. Heel nonchalant loopt hij midden op het pad. Waar ga je heen allenig nijntje? De wijde wilde wereld in?
Het is mijn schuld. Ik moet elk uur het dak eraf halen want dan zijn de schotels water weer bevroren. En na zeven of acht keer vergeet je allicht een keertje om dat dak er weer op te doen. En hop weg is Jerry! Brit komt er ook meteen aan rennen die wil wel even in dat konijntje bijten.

Nou, halve middag weer kwijt, aan het uit elkaar houden van die twee, en aan het konijn vangen. Gelukkig kwam Jasper op het idee om een stuk pad af te zetten en toen konden we hem vangen. Dak er weer op. Niet meer vergeten!

... never a dull moment ...


4 reacties:

Mijke zei

Oh wat is het prachtig daar met die uitgesneeuwde mist!

Henriette zei

Mooie foto's en een ontsnapt konijn is mischien leuk op een foto maar meestal laten ze zich niet zo makkelijk vangen .

Dufraing Marc zei

Is het konijn uit het hok gesprongen??? Ik had vroeger ook konijnen in hokken en kon het deurtje gemakkelijk laten openstaan want ze sprongen nooit naar beneden. En dan het deksel laten openstaan en eruit springen ??

Bianca van Dalen zei

Wat mooi met die sneeuw! Maar dooi is ook wel weer fijn als je in de tuin aan het werk wilt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...