Zandzakken?

on vrijdag 13 januari 2017

.... een beetje door het blog bladeren. Altijd leuk. Wat deden we vorig jaar? Toen maakten we bonen kippensoep. Goed idee met die kou die eraan komt. Morgen meteen kip halen en die andere dingen!

Gebakken bonen, baked beans .... ook zo'n mooi gerecht voor als het vriest. Je wordt er heel warm van, vooral door al die chili die erdoor gaat! Staat niet op de foto maar er ging wel een halve peper door.En dan allemaal schaaltjes erbij. Voor iedereen wat.

Ja, en verder .... las ik vorig jaar 'An Amish Garden', het is nog steeds te koop. Leuke foto's, van de tuin, allerlei lekkere recepten, en ook foto's van de familie, en van het inmaken. Je krijgt meteen zin om je teeltplan te maken en te gaan bestellen.

Zelf ben ik ook bezig maar het vlot niet zo. Het was zo'n rommelige week dat ik de moestuin vorderingen van deze week even oversla. Dat komt volgende week weer.

Want de winter is ook de tijd om andere dingen te doen. Een boek lezen bijvoorbeeld.  ðŸ˜‰

Hebben jullie nog leuke tips, nog goeie boeken gelezen onlangs? Ik heb zo'n rijtje van die eindeloos te herlezen boeken in de boekenkast staan. En verder is alles ook al stukgelezen. Ik ben wel in voor een leuk nieuw boek. Iemand? Liefs geen romans maar non-fictie.Verder, was het hier vandaag een mooie stille dag. Hoezo storm?

Nou ja ..... nu langzamerhand wakkert de wind een beetje aan, en af en toe hoor je met veel geraas een bult sneeuw van het dak schuiven. Arme Jerry het konijn kreeg een lawine in het hok. Maar hij was blij want hij kon eindelijk weer es graven. De hele dag zat hij te graven in die sneeuwbult.

Oh .... even over een konijn buiten ... die van ons hebben altijd een mooi binnenhok gehad maar ze zitten daar nooit. Zelfs niet met regen of met min tien. Altijd buiten. Ik heb dat es opgezocht en gelezen dat een konijn wel tot min twintig kan verdragen. Geeft hij niks om. Wow, wat een taaie beestjes! Maar klopt dat ook, konijnen-kenners onder jullie?

Maar goed. Storm gaan we krijgen. Springvloed zelfs. En dat komt dan weer door de maan en de zon.België zet zich schrap voor ‘ergste storm in 50 jaar’

Afbeeldingsresultaat voor springtij

Gerelateerde afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor stormvloedLeuke foto's op internet te vinden over storm en water. Kijk, deze hieronder, ook een echte foto hoor geen nep. Wat denk je dat het is?


massive-cloud-tsunami-sydney-australia-32


Haha het is een Cloud Tsunami. Een overstroming van wolken. Niks aan de hand dus. Maar je zal je dood schrikken als je dit ziet uit je slaapkamerraampje ... Was ooit te zien in Sydney in Australië. Schitterend toch?

Zelf heb ik ook wat foto's van de springvloed in 2015, in Lauwersoog. Ik vond deze zo grappig. Zo'n soldaat die de zee wel even gaat tegenhouden. HALT!

Nou de zee luisterde ook nog want het kwam niet verder dan die wielen. Toen trok het water zich terug. Knappe landmacht hebben wij hoor. Je kunt gerust slapen vannacht!9 reacties:

Es zei

Ken je de boeken van Griet op den Beeck al? Er staat er 1 op de tuinderijblog van gisteren ganzert.nl en de 9 dagen van Rabbit Hayes is ook een aanrader wel zakdoeken bij de hand houden ;)
X Es

Anoniem zei

Hallo Clarien, ik ben pas begonnen in Material Matters van Thomas Rau en Sabine Oberhuber, over het gebruik (en misbruik) van grondstoffen in onze maatschappij, lijkt me echt iets voor jou. Ik geniet elke dag van je verhalen over jullie huis, tuin en hondje. Mag ik je even waarschuwen voor wildroosters,de hond van mijn dochter sprong erin en brak zijn poot en voor cocktailprikkers in een lekker hapje, dat vond onze hond ook, maar hij vergat het prikkertje eruit te halen. In beide gevallen gaat het goed met de honden, maar het was heel vervelend allemaal.
groet Janny en een knuffel voor Brit.

Mrs.Lavender zei

Deze boeken heb ik de afgelopen tijd gelezen: Blankow of het verlangen naar Heimat van Pauline de Bok, over een jaar leven op een landgoed in Oost-Duitsland. Moestuinen voor Dummies, zelfs voor iemand die al 40 jaar een moestuin heeft nog iets om te leren of te glimlachen. En 2 mooie hondenboeken. van Gerbrand Bakker, Jasper en zijn knecht en Meneer Maus van Marian Werkman. Allebei non-fictie.

karen zei

Met mest en vork zul je vast kunnen waarderen. Schitterend boek van Alma Huisken met foto's van Doortje Stellwagen. Over zelfvoorzienend leven in het Hoge Noorden. Groningen dus. Verder leest Romke van der Kaa ook leuk, over de siertuin. En ken je Wilde venkel en Rabarber?

Wendy zei

Onze konijnen hadden voor de nacht de keuze uit een geïsoleerd binnenhok, een halfopen hok en een heeeeeel open benedenhok. Toen het heel koud (min 15) was deed ik een kruik met warm water en twee sokken erom in het geïsoleerde hok. Ze gingen er mooi niet zitten ;-) dus ik denk dat het alleen voor mijn gemoedsrust nodig was en niet voor de konijnen.

Clarien Cornelisse zei

Alle titels van boeken zijn genoteerd! Dank!

En Wendy ben blij te horen dat jou nijnen ook zulke ijsvreters zijn dan klopt het verhaal dus wel!

grandma zei

Onze konijnen maken ze ook nergens druk om. Meneer Jansen heeft een geweldig hol gegraven waar hij af en toe induikt , mevrouw Jansen mag wel graag in haar binnenhok zitten maar altijd met haar snoet in de frisse lucht.
Het boek met mest en vork heb ik ook, heerlijke verhalen, recepten, plat schema s en ander leuks.

grandma zei

zit hier te reageren met een klein beeldschermpje, sorry voor de taalfoutjes 😅

Gerda Keizer zei

Ja, konijnen hebben liever koud weer, dan warm. Maar ze zitten wel heel graag tegen elkaar aan als het vriest. Vlakbij jullie zit konijnenopvang Flappus, voor een leuk vriendje voor Jerry. Kunnen ze samen van het frisse weer genieten. http://www.flappus.nl/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...