TomTom zie je overal, deze dagen.

on zaterdag 23 januari 2016Het was vandaag weer zover. Het máándelijkse uitstapje met maatje Suzanne. Ik ken haar nog van toen ik op de sportschool werkte, toen heb ik haar een tijdje begeleid. We zijn inmiddels dikke vriendinnen.

Als ik eraan kom zit ze voor het raam van haar tehuis al te wachten, en ze heeft ook al bedacht waar we heen gaan. Naar Ikea. Ha, dat dacht ik al, als Suzan mag kiezen gaan we altijd naar Ikea. 

Maar dat is geen enkel probleem. Want door Ikea wandelen, daar krijg je de leukste ideeën!!

Ja ik plaats maar weer even mijn fotootjes hier, als je niet van die Ikea meuk houdt scroll dan maar even vijf fotoos verder.

Het is ook niet echt mijn ding, Ikea, want duurzaam en levenslang meegaan .... nou nee daar doen ze hier niet aan. Ikea wil graag dat we veel en vaak nieuwe spullen kopen! :D:D Maar je komt wel op leuke ideeën, voor dingen die je misschien zelf zou kunnen maken.

Want ze zijn wel heel slim die ontwerpers van Ikea. En heel creatief met ruimte.


Al die spullen .... daar liepen we makkelijk aan voorbij. Zelf ben ik op dit moment aan het opruimen, en er hoeft echt niks bij. Alleen .... bij de stof werd het lastig ..... er was ongebleekte katoen ... kostte haast niks.

Maar dan zie ik al die stapels stof voor me die thuis nog liggen. Meer dan genoeg voor jaren en jaren tasjes maken. Dus hop we lopen verder. Op naar de koffie en taart. Want dat hoort er altijd bij op het uitstapje!

En kijk nou es .... wie we dáár hebben .....


............. op die stoel!! Herken je hem? Het is TomTom!! Mijn vaste maatje op de tuin. Wat doet hij nou weer hier bij Ikea?

Wat een leuk idee ... als je een effen bank hebt, om daar een leuk kussen met een roodborstje op te leggen. Van roodborstjes word je altijd blij. Van hun mooie zuivere geluidje .... ting-ting-ting ... en van hun prachtige felrode kleur, zo mooi in de winter als alles grauw is.

Nou ik sta al met dat kussen in mijn handen hoor!

Maar toch maar weer terug gelegd, want waarom zou ik een kussen kopen met TomTom erop als ik hem in Moeskers Moestuin dagelijks om me heen heb?

Kijk, bij de uitgang ligt hij ook alweer. TomTom is erg populair bij Ikea.
Maar onze missie is geslaagd! Wij mogen door deze uitgang naar buiten!

Ja en thuis ben ik weer druk met allerlei zaken die niks met de tuin te maken hebben. Het is nog steeds januari, vakantie voor de tuinder, hoewel, toch nog wel éven met zaden aan de gang geweest vandaag.

De kiembakjes moesten weer worden aangevuld. Dit keer met hennepzaad, en aduki bonen en tauge bonen.

Mocht je dat ook willen doen, ga dan even lang De Tuinen, want het hennep zaad was daar voor de halve prijs. Alleen weet ik niet zeker of het gaat lukken om dat hennep zaad te laten kiemen. Het is een experiment. Maar je kunt het ook gewoon opeten natuurlijk, of gebruiken als zaad op je moestuin.


In de tuin, bij de bijen, is gelukkig weer wat leven te zien. Het was er zo dood- en dood-stil met die vorst. Ik heb toen aan de kasten geluisterd maar hoorde zelfs geen zacht gezoem. Het leek echt net alsof de hele bende was uitgestorven.

Maar nu vliegt er hier en daar weer wat rond. Of eigenlijk meer kruipen. En het eerste wat die diertjes doen is de lijkjes van hun gestorven zusters naar buiten werpen. Ja, zou ik ook doen, want lijken in de kast, dat wil je niet! :D

En vandaag kwamen de bestelde zaden!

Heel mooi, want vanaf volgende week gaat het voorzaaien weer beginnen! Hoera dan kunnen de sla zaden en de koolrabi en de bieten weer voorgezaaid. En misschien komen de tuinbonen wel boven de grond!!

Je ziet hierboven mijn bestelling, en de rassen. Veel soorten had ik nog, maar een klein deel moest worden bijbesteld.

Jullie je zaden al binnen? Haha maar je kan je goed vergissen hoor, we kunnen nog best een gierend pak sneeuw en vorst krijgen. Maar voorzaaien kan wel. In het ergste geval ben je die zaai kwijt. Nou en? Een paar zaden, dat geeft niks. Een tuinder moet een beetje risico nemen als hij het seizoen wil rekken!

Zo, wij gaan nu een lekkere taart maken, van de oogst van 2015. Bramen uit de vriezer en aardbeien uit de weck.
Fijn weekend allemaal en tot maandag! Dan is vraag-en-antwoord dag. Ik heb al heel wat vragen van jullie binnen!


5 reacties:

Cin zei

Wat een zelfdiscipline ! Niets gekocht bij IKEA en ook qua zaden heb je precies heel wat zelfbeheersing aan de dag gelegd. Bij mij is dat toch iets anders gelopen ( maar dat moet je maar lezen op mijn blog ;-)

Ellen zei

Ja, ik heb afgelopen week ook mijn zaden van de Bolster binnen gekregen. Teeltplan is gedeeltelijk af, nu overzicht wanneer wat te zaaien. Ik heb er weer zin in. :)

Es zei

Ja hier ook de zaden van Bolster binnen wat een heerlijke snelle levering, dank voor d tip. eerder altijd bij Vreeken, goed spul maar zo vaak veel en veel te laat!
Ik heb ook haver mee laten komen ook zo'n mooie tip van jou, leuk!
Groet de boerin uit Ingen

grandma zei

He ja heerlijk weer het vooruitzicht van een nieuw moestuinjaar. De zaden zijn hier l besteld maar nog niet binnen. Voorzaaien doe ik niet zo vroeg dit jaar want we gaan nog een reis maken he. Misschien de tuinbonen , die kunnen in de grond eind januari :0

Blogger zei

+$3,624 PROFIT last week!

Receive 5 Star verified winning picks on NFL, NBA, MLB and NHL + Anti-Vegas Smart Money Signals!!!