Ondernemers.

on zaterdag 16 januari 2016Zaterdagmiddag, en kijk nou de zon breekt door!!

Net als de rest van de Bussummers loop ik even door de winkelstraten. Lekker een beetje etalages kijken, mensen kijken, fietsen kijken ...In verborgen hoekjes kom ik grappige zaakjes tegen. Ik wist al wel dat we ambachtelijke schoenmakers hebben, twéé zelfs, en ambachtelijke glas-in-lood ateliers.

Maar Klokkemakers? En een Soeplokaal? Goh .. 
Het is ook altijd leuk om naar mooie spulletjes te kijken. Die met veel zorg en aandacht in de etalages zijn geplaatst. Toch lijkt het wel alsof mensen spulletjes-moe zijn. In sommige zaakjes is het zo stil, zelfs op zaterdag .. 

Best sneu vind ik dat, om te zien hoe de ondernemers en winkeliers het steeds moeilijker krijgen. De winkeltjes volgen elkaar in steeds sneller tempo op. Waar gisteren een schoenenzaak zat, zit vandaag een spulletjes-winkel, morgen een kinderkledingzaak, en overmorgen een outlet. 

Waar zijn al die ondernemers gebleven? 
Echt, hier in Bussum verandert het straatbeeld sneller dan het licht, op sommige plekken.

De ketens houden het nog wel een tijdje vol. Bruna blijft nog wel even. Mooi, even kijken of er nog iets van onze gading bij is. Een leuk boek of tijdschrift voor het weekend.

Romans lees ik al een tijd niet meer.Gek is dat, hoe je leesstijl in de loop der jaren veranderd. Herken je dat? Voor mij op dit moment alleen maar non-fictie. Het moet ergens over gaan.

Zoiets bijvoorbeeld ...
En verder .... gingen we vandaag ook op bezoek.

In Hollandse Rading hebben oud-collega's en klasgenoten een nieuw bedrijf gestart: Tuinderij De Rading.

Julien en Tim bemannen de Landgoedwinkel, en Wietse en Remy 'doen' de tuin.


Een splinternieuw bedrijf, op het voormalige terrein van een boomkwekerij. Een groot stuk grond, waar dit voorjaar allemaal groentes gekweekt gaan worden. Wietse en Remy krijgen het druk, want het staat er nog vol met boompjes en heggetjes.

Maar er is al wel een mooi waterbassin. En een deel van de tuin is al ingericht met bedden. Er is ook al een kleine boomgaard.
Wat is het leuk om mee te kijken bij zo'n nieuw bedrijf. Om te zien hoe een clubje enthousiaste pioniers iets voor elkaar krijgt. Door hard te werken. Met vallen en opstaan. De moed erin houden.

En langzaam ontstaat dan een nieuw mooi duurzaam bedrijf.

De winkel is al opgeruimd, er zijn planten en zaden te koop, soepen en meel en houten spullen en nog veel meer. Er is een koffiehoek, met verse koffie en taart. En over een maand of wat worden hier dus de groenten uit de tuin verkocht.

Als je es in de buurt van Hollandse Rading bent ga dan zeker even kijken en doe ze mijn groeten!En bij ons .... zijn de studenten allemaal thuis vandaag. Leuk!! Ze moeten een beetje lachen om de hoeveelheid groenten die ze te verstouwen krijgen bij het avondeten.

Want dat is eigenlijk niet nodig. Studenten leven tegenwoordig niet meer alleen op pasta. Ook in studentenland is gezond eten hip geworden. Dus mocht je ook in dat stadium zitten, niet teveel zorgen over maken dus! :D  De dames en heren zorgen prima voor zichzelf!


Toch bleef er geen kruimel over!

En op maandag start hier een nieuwe rubriek, gebaseerd op een vraag die ik nu al vier keer van bloglezers heb gekregen.

Dus ... tot maandag! Fijn weekend!
1 reacties:

Mevrouw Onkruid zei

leuk om de nieuwe tuin van wietse zo te bekijken. ben heeeeel benieuwd wat je voor maandag weer bedacht hebt...