nog even snel ..

on woensdag 24 december 2014

We wilden (nog even snel) die kas afkrijgen voor de kerst. Dan kunnen er een aantal planten in, die nu  buiten staan te verzuipen. Maar ... het schiet niet heel hard op ...... Nu zijn er weer een paar schroeven te weinig. Of ik die even bij de Gamma wil halen.

Nou ik ga eerst maar es op Moeskers Moestuin kijken. Daar staan ook allerlei bakjes met allerlei schroefjes.
Maar net die éne zit er niet bij helaas. Nu ik toch hier ben maar (even snel nog) een rondje over de tuin. Als je goed kijkt is er nog wel wat te zien. Zoals de raapstelen die opkomen in de kas. En de tweede serie knoflook die uit de grond piept. Ja het staat hier nooit helemaal stil, zelfs niet middenin december. Altijd wat te zien!

Dit kleine bijtje was zeker óók nieuwsgierig of er buiten de kast nog wat te zien en te beleven viel. Maar ze heeft al haar energie opgebruikt. Helemaal stil zit ze daar, ze kan niet meer verder. In de kasten is alles ook doodstil.En dan meteen maar (nog even snel) op zoek naar een plek voor de frambozen volgende zomer. In het nieuwe gedeelte waar de rabarber ook komt, is eigenlijk geen plek meer. Te donker. Maar verderop, aan het begin van het veld, daar ligt nog wat rommel dat wel verplaatst kan. En dat zou misschien een mooie plek zijn voor een rij frambozen!


te donker

troep rechts weghalen?
Mooie klus voor na de vakantie!

Dan (snel) door naar de Gamma voor die schroeven. Daar is het nog volop kerst.

Maar er is hier bijna niemand meer. De middag voor kerst ga je meestal niet naar de Gamma natuurlijk. Een enkeling komt (nog even snel) een kerstboompje scoren, of zo'n houten alternatief.

Nou maar ik moet toch die schroefjes hebben. En hoe vind je die in zo'n wand?

Het valt mee, de goeie soort is snel gevonden, want er zit natuurlijk wel een systeem in. Met de schroeven er bij kan Paul dan weer verder. Maar ook vandaag kan ik nog niet de kas laten zien want het dak is erg ingewikkeld. Van binnen en van buiten prutsen, en dan zit een dérde van de dakdelen erop.

Ja het blijft spannend!
Drukke dagen zijn het. Met al die boodschappen ook nog. Wij krijgen beide kerstdagen bezoek dus we sjouwen heel wat af en aan vandaag. Tja, mijn kerstdiners komen niet uit de tuin. hele tassen vol groente, komen gewoon uit de winkel. Uit de Hollandse kassen. We zijn in Nederland mooi gezegend met die kassen, midden in de winter zoveel verse aanvoer!
Hoewel die zoete bataten niet uit de kas komen denk ik. Of wel? Dat is wel iets om te proberen, zoete bataat op de tuin poten volgend seizoen! 

Nou, wat je plannen ook mogen zijn voor de komende tijd, hele fijne dagen gewenst!
4 reacties:

Elisa M zei

Ik ben heel benieuwd straks naar je kas :)

@nnemiek zei

Fijn als die klaar is, ik maak heel veel gebruik van mijn muurkassen, zo blij mee! En die Bataat....die komt hier volgend jaar ook op de tuin, lijkt me heerlijk!
fijne dagen!

Anoniem zei

Hier vind je bataatsoorten die op ons klimaat aangepast zijn.
https://www.vreeken.nl/zoeken/bataat

Clarien Cornelisse zei

Fijn om te weten! Kan mooi mee in de bestelling voor 2015!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...