Roeren

on zaterdag 27 september 2014


Lekker warm was het vandaag!! Het is dat het bos bomvol staat met paddestoelen anders zou je denken dat het voorjaar is! Ik hoorde heel wat vogeltjes die dat zeker ook dachten!

Voor de fermentatie is het goeie zaak dat het zo warm is. Zet ze vooral in de zon. Tussen de 22 en 27 graden is ideaal voor het gisten.

En verder, elke dag even goed doorroeren. dan komt er veel zuurstof bij en dus ook veel gist.
De lepel waar je mee roert, die was je niet af met zeepsop. Spoel hem af met water en gebruik dan steeds dezelfde. Want zeepsop, daar kan gist niet tegen.

Je moet je potjes eigenlijk een beetje zien als nieuwe huisgenoten. :D Af en toe wat aandacht geven, beetje roeren, lekker warm plekje, en om de paar dagen wat voeding erbij. Leuk toch al dat nieuwe leven in huis!Ik kwam alleen maar even snel gedag zeggen en zeggen van dat roeren (was ik gisteren vergeten). Nu gauw weer aan de koffie!

Morgen gaan we naar de Streekparade in Almere, met eerlijk voedsel en ambachtelijke produkten. Nou dat klinkt super toch? Tot morgen!


2 reacties:

madelief zei

hihi, heb haast het gevoel dat dit bericht alleen voor mij is ;-) heb net geroerd en het ruikt al een beetje zurig... Nu op een warm plekje bij het nieuwe petroleumkacheltje! gr madelief.

Clarien Cornelisse zei

Ja hoor Madelief in ´Het kleine huis`, dit bericht was ook vooral voor jou! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...