Kaartje leggen

on vrijdag 19 september 2014Voor mijn neus staat hier een bakje met kaartjes. Op elk kaartje zit aan de ene kant een mooi plaatje, en aan de andere kant staat een wijze tekst. Nou ja, wat ik een wijze tekst vind. Zoals deze bijvoorbeeld.


Soms haal ik er willekeurig eentje uit, om wat inspiratie te krijgen voor de dag, of als ik in een mopperbui ben. Het helpt altijd. Het zijn namelijk van die kaartjes die altijd gelijk hebben.
Deze hierboven is erg handig als alles tegenzit of als dingen niet lukken. Maar het moet ook weer niet té erg tegenzitten want dan werkt zo´n kaartje averechts. Dan gooi je hem dwars door de kamer, met goeie raad en al.

Er is ook eentje over water ... maar die zie ik even niet. Zal nog even zoeken.

Er was afgelopen tijd veel bezoek op de tuin. Een hele aardige journaliste kwam een interview afnemen voor Bussums Nieuws. Dat artikel komt er op 1 oktober in, ik zal dat uiteraard hier laten zien! Ook kwamen er hardloopsters en oud-collega´s van de sportschool langs voor een kletspraatje en om de tuin te bekijken.

Uiteindelijk was er niet veel tuintijd meer over voor een grote klus. Ik heb alleen nog even een begin gemaakt voor een vijfde composthoop. Waarom ik dat doe laat ik wel zien als hij af is.


grote stapel takken opzij gesleept om plaats te maken

oud rekje kapotgemaakt om te gebruiken voor de hoekpalen

gaten voor de hoekpalen, eerst met de grondboor door de wortels, dan met het schepje de kuil zo diep mogelijk maken

daar staan de vier hoekplaatjes, het begin is er

en voorlopig kan de fiets er even in!

Bij het maken van de gaten in de grond kwam ik prachtig mooi puur zand tegen. Ik denk dat dit een orgineel stuk grond is, en dat de grond hieronder nog nooit is bewerkt. Dat heeft wel iets, dat je in een laag aarde zit te werken die nog nooit door mensen is bewerkt. 

En dit is dus misschien wel het orginele stuifzand dat tienduizenden jaren geleden met de toendra winden hier naar toe is gestoven .... wow ... en dat heb ik nu in mijn handen ....Het voelt bijna als heiligschennis dus ik stop het gauw terug in de bodem.

Tijd voor wat nuchterheid. De bonen! Wat maken we vandaag? Van het restje mexicaans maak ik tortilla's en daar past heel goed een bonensalade bij.

Bonendag 5. bonensalade

Als groente gebruik ik een koolrabi, geschild en in stukjes, een handvol dikke groene bonen, een ui, een halve spitskool (het topje van gisteren), drie tomaten en een potje zwarte olijven.
Voor de dressing: gelijke hoeveelheden mayonaise, mosterd en zure room, een theelepel pesto, een geperste knoflookteen, zout en kerriepoeder. De dressing gaat bij ons meestal apart erbij, omdat niet iedereen dat over z'n salade wil.
En als toetje lekkere chocolate chip koekjes koeken van Liek! En hier is nog dat kaartje over water. Het betekent zoiets als ... de hoogste vorm van 'goed doen' is goed doen zonder daar heel erg je best voor te doen. Zonder beloning te verwachten. Goed doen als vanzelfsprekendheid. 

Water kan dat al. 


5 reacties:

StapStories zei

Toeval bestaat niet. Kijk voor de aardigheid eens naar mijn blog van 6 september.

Clarien Cornelisse zei

Haha zeker toevallig! En wat leuk dat je zoveel over Rome geplaatst hebt, daar gaat onze jongste naar toe over twee weken, met school. Kan ze mooi alvast even kijken

StapStories zei

Nou wens d'r veel plezier. Er is zoveel te zien en te beleven.

StapStories zei

Nou wens d'r veel plezier. Er is zoveel te zien en te beleven.

StapStories zei

Nou wens d'r veel plezier. Er is zoveel te zien en te beleven.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...