Het zweeft in de lucht.

on zaterdag 13 juli 2024






Een bloem uit de tuin van Marjan. En een yoghurttaartje met perziken en stoofpeertjes uit de weck. Van een paar jaar geleden. Daar vul ik mijn blog dan maar mee. Het is niet dat er nu niks gebeurt maar ik maak op het moment op de een of andere manier geen foto's. 

 

Wél even een paar (wazige) toen er van de week iets bijzonders te zien was in onze voortuin .... het zweefde in de lucht ... kijk ..




Nou? Wat is dat? Kun je het zien? Het was echt héél groot, nogal ver weg. 


Waar lijkt het op?




Ik vond dat het net een Bokma fles leek. 


Of meer ....




.... eigenlijk meer een enorme fles Jagermeister. Haha en dat was het dus ook! Een luchtballon in de vorm van een gigantische fles Jagermeister. Dat stipje eronder dat is de mand waar de passagiers in zaten. Nou, zij liever dan ik. Zo'n smalle flesvorm, dat kukelt toch bij het minste geringste omlaag??


Maar goed. Vrolijk pratend (ik kon ze horen) zweefde het groepje verder. Ongetwijfeld met een lekker glas Jagermeister aan boord!


En verder, maak ik gewoon weer het kippenhok schoon. Voor de zoveelste keer. Alles wat die kippen overdag allemaal eten werken ze er 's nachts weer uit. En dat mag ik opruimen.


Wel is er vanaf gisteren minder mest, want 1 kipje is overleden. Helaas. Zij legde al vanaf het begin vrij slordige eitjes. Soms met 2 dooiers, soms een windei, soms een rimpelig ei. Ze was gewoon niet helemaal in orde. Maar toch nog anderhalf jaar geworden, vrolijk en wel. Maar eergisteren was ze ineens ziek, en in een paar uur blies ze haar laatste adem uit.


We hebben haar netjes begraven in de mesthoop. 





Omdat we al begonnen zijn met aardappelen oogsten moest de koelcel aan. Dat deden we toen de zon scheen. Dat was wel kuren, want de zon scheen hier niet zoveel. En die eerste paar uren als zo'n cel aan gaat gebruikt hij vrij veel stroom. Dus, wachten op zonne-uren, voor duurzame stroom.  


Nu staat hij op 10 graden. Dat is wel koel genoeg. Als de bieten en wortels erbij komen moet hij nog iets kouder. En in oktober gaat hij weer uit.




Nou, tot slot, nog wat Beer en Wolf!


Want daar hebben we gelukkig vele plaatjes van! Elk stapje in de ontwikkeling wordt vastgelegd en gaat de de app. Hier zie je even een glimpje, van die beide schatten van mannekes, met hun tante Nelleke. 






En tot slot Bob met z'n neefje. Samen op het auto-kleed. Waar hij vroeger zelf ook uren op lag, alle autootjes in de file zetten. Volgens mij doen alle kleine jongetjes dat!


en grote jongens soms dus ook nog

0 reacties: