Prachtwereld!

on zondag 23 april 2023




Goeiendag, en hartelijk welkom weer in Punthorst!🌼


Het zijn rommelige weken. Maar ook .... enorm inspirerend. Op de één of andere manier lijken dingen 'op hun plek te vallen' om maar even een cliché te gebruiken. Maar het is echt waar!


Vragen die we hebben rondom de organisatie van Prachtlint en de activiteiten ... daar komen spontaan antwoorden op. Mensen reageren enthousiast op de parels en ons werk. Hulp wordt aangeboden. Ideeën bruisen spontaan omhoog.


Maar goed dat neemt niet weg dat we er dagelijks druk mee zijn. Neem nou gisteren, zaterdag. Ik was vroeg opgestaan, en eerst een lange wandeling met Brit. Lekker in zon en wind door het veld. Toen, spullen klaarleggen voor die dag. We hadden twéé activiteiten.





Ten eerste ons wekelijkse tuinuurtje op de Unit. 


Er wordt daar druk gebouwd. Er komen twee Units bij, dus nog méér plek voor nog méér oorlogsvluchtelingen. Ik ben er echt blij mee en er trots op dat onze gemeente de vluchtelingenopvang zo serieus neemt. En dat hier weer gastvrije ruimte wordt bijgebouwd, voor vele getraumatiseerde gezinnen. 


Om de nieuwe Unit heen is een grote wal aangelegd. Met daar bovenop laurier. Maar de zijkanten zijn  kaal en zwart. DUS .... denk je dan als Prachtlinter .... inzaaien die wal! Vragen aan de gemeente .. en ja hoor, het mocht! Dus dat was klus één, zaterdag. Rug aan rug met bewoonster Tamara stond ik op die wal. En al wiebelend zaaiden we de emmers meegebrachte zaden, die ik thuis had vermengd met zand.


Zie je al voor je hoe mooi het hier gaat worden? Over een maand of twee? Zie je die vlinders al en die bloemen, en hoor je de bijen zoemen?





En Paulus en Alexander stonden mini-wallen te maken, om de ondergelopen moestuin. En grapjes maken natuurlijk. Hee Alexander, kom je als Oekraïner hier de Hollanders leren hoe we dijken moeten bouwen?  


En aan de andere kant van Staphorst was nog een tweede activiteit. Hetzelfde programma ongeveer als laatst in IJhorst. SWS en Vechthorst waren de bewoners aan het helpen om hun wijk te verfraaien en op te ruimen. En Naomi van actie Steenbreek deelde plantjes uit in ruil voor tegels, die door bewoners grif uit tuinen werden gewipt. 


En de bijdrage van Prachtlint was ... héél veel bloemenzaad. Zelf geoogst. Die werden in zakjes en tasjes uitgedeeld, voor weer vele kleurige tuinen. 




Ook is de proefdruk van onze nieuwe Pracht-flyer gearriveerd. Ik geloof dat de foto niet zo scherp is maar och ... je krijgt hem vast nog wel vaak te zien.😊


Voor wie wil, of voor wie misschien geïnteresseerd is om zelf een prachtlint in zijn dorp of stad te starten, mail me gerust om een exemplaar van onze flyer. We doen NIET aan copyright bij Prachtlint. Hoe méér prachtlinten er komen ... hoe liever!


Want al die kleine Prachtlintjes samen ........ 








.... vormen uiteindelijk samen een prachtwereld!


0 reacties: