Een takkenklus.

on zaterdag 4 februari 2023


Zaterdagochtend, 09.00


Alle borden worden uitgezet langs de drie toegangswegen, zodat we hopelijk vandaag niet van de sokken worden gereden. En dan geht's los!! De takkenril wordt aangelegd. Sjouwen aan de takken, de grotere worden kleingezaagd, zijtakken eraf zagen, en stapelen maar.


In het begin is het nogal een bende. De takken liggen meters hoog. Je kunt ons niet eens zien!
Maar tak voor tak worden de contouren zichtbaar. En met zo'n heel troepje mensen gaat het best snel. Henk en Paul komen ook nog spontaan een handje helpen. 


Paul doet levensgevaarlijke dingen zoals over de takkenril heen lopen om hem in te laten zakken. 


En dan daarna wil iedereen natuurlijk levensgevaarlijk over de takkenril heen lopen om hem in te laten zakken. 


Haha, zelfs degenen met hoogtevrees. Het is me ook een hoogte hoor. Wel anderhalve meter! 😅😅Na de koffie is er ook tijd voor wat details, zoals het inzaaien van de aarden wallen, rondom de takkenril. Daarop worden inheemse bloeiende kruiden gezaaid. Er komt ook nog een joekel van een insectenhotel te staan (later) en door al die bloeiende kruiden hebben die insecten dan ook wat te eten.


Denk daar altijd goed aan als je een insectenhotel plaatst. Niet alleen een hotel plaatsen maar ook meteen voor een *sterren*restaurant zorgen! Dat is dus wat Jan P hieronder doet. 


 
Je ziet de contouren al, hierboven.


Lia en Paulus doen ook nog even een takkendans. 


 
En dan weer duwen en trekken en slepen en zagen, en nog weer meer aanduwen. Die takken kunnen gemeen in je gezicht terugzwiepen. Jan P loopt al met een dikke lip met bloed. Maar daar blijft het gelukkig bij, qua slachtoffers. 


Takken joh, dat is écht zó'n mooi spul. Nooit van m'n leven zal ik meer takken wegbrengen. Je kunt er de prachtigste dingen mee bouwen! En wat een prachtig mooie en veilige stek is het, voor vogeltjes en insecten en zoogdiertjes. Moet je nou toch eens kijken, allemaal gemaakt van restmateriaal!


Wij blij en de dieren blij en moeder natuur kijkt ook tevreden toe en laat een heerlijk zonnetje schijnen over ons en over ons werk.


Over twee weken komen de boompjes erin en hopelijk ook het insectenhotel. Maar nu .... 

 

.... is de takkenklus geklaard en kan het Prachtteam weer naar huis!


Fijn weekend allemaal!😊🌞0 reacties: