Een berg gebladerte en een filmpje.

on zaterdag 21 mei 2022

 Dit weekend was Paul weg dus moest ik alle rondjes met Brit lopen. Het is bijna steeds hetzelfde rondje, soms linksom, soms rechtsom, maar het is ook altijd weer anders. Soms is het lente, soms herfst, soms regent het, soms sneeuwt het. Maar meestal schijnt de zon.


En de lucht is altijd adembenemend. Vooral op dit pad, hierboven, waar je recht naar het oosten kijkt, is het uitzicht op de wolken bijna elke dag fenomenaal. Soms lopen Brit en ik dat pad af, en dan lopen we weer helemaal terug en lopen we nóg een keer het pad af. Brit vindt dat goed. Lopen is lopen.


Thuis ben ik tussen de bedrijven door nog steeds bezig om dit seizoen alles een keer supermooi te maken. Zelfs het hout wordt met zorg opgestapeld. Want hier in de kapschuur is eind juli het bruiloftsfeest. 
Vanavond kwamen Lien en haar vriendin Roos, maar vanmiddag was ik nog alleen, en dus werd dat voor de lunch een maaltijd voor één persoon. Dat wordt bij mij altijd een groentepannenkoek. Dat is zo makkelijk, éérst even een rondje door de tuin en overal blaadjes halen. Lekkere dingen, zoals sla en koolblaadjes en wat mosterd en flink wat van de snijbiet ....


.... en ook nog wat vooral gezonde dingen zoals brandneteltopjes en wat weegbree en dat soort dingen.


Dan flink knoflook en een ui fruiten, en die hele berg gebladerte daarbovenop iets laten slinken, in de hete olie. En een beslagje erover gieten.


En dan wil je natuurlijk het eindresultaat zien .... 


... maar je moet je voorstellen als je dan hongerig van de tuin komt, en als je dan zo'n pannenkoek bakt, dat je dan als die eenmaal klaar is er écht niet meer aan denkt om er een foto van te maken. Maar hij was lekker, en mooi bruin. En op, dus.


Vanmiddag nog wat nieuwe boontjes bij planten, weer onder zo'n schitterende lucht, waar niks uit viel trouwens, vandaag. Maar dat was ook niet nodig want de afgelopen dagen hadden we bijna 40 millimeter! Alles is weer goed gelaafd!
En dan heb ik nog een filmpje, voor de liefhebber. Gewoon hoor, niks speciaals. Een rondje tuin. Gisterochtend gemaakt, dat was op de ochtend ná die eerste bui.


0 reacties: