Bij Rolia.

on vrijdag 3 december 2021


Wie is Rolia? Nou, lang verhaal kort .....


...... en dat begint dan bij Monica. Monica woont een paar kilometer verderop in het bos, in het buurtschap met de mooie naam Kievietshaar. Dat bestaat uit ongeveer tien boerderijen. Of laten het er vijftien zijn. Twee jaar geleden verhuisde ze daarheen, met manlief en twee zoons.


Ze werd lid van de Natuurbescherming, en zo ontmoetten wij elkaar, een jaar geleden ongeveer.


Monica kwam uit het dorpje Hei- en Boeikop. Haha. Nooit van gehoord. Jullie wel? Het is een piepklein dorp in de Alblasserwaard, ten zuidwesten van Utrecht.


In Hei- en Boeikop, had zij een vriendin, Rolia, en die vriendin was daar erg actief in het opzetten van allerlei biodiverse projecten. Voor de natuur, dus. Hehe. We zijn er hoor. Daar zit dus de link. Want, vandaag gingen Monica en ik die vriendin Rolia opzoeken, om eens te horen hoe zij al die projecten tot stand bracht. En hoe ze er geld voor kreeg, en mensen, enzovoorts.


Nee, het was niet in Hei- en Boeikoop, ook al was ik erg nieuwsgierig naar een dorpje met zo'n leuke naam. Rolia is namelijk inmiddels óók verhuisd, en woont nu met haar man in Nijmegen. Nou, eigenlijk in Berg en Dal, wat tegen Nijmegen aan ligt. 


Hun huis ligt ook écht op een berg. Nou, een heuvel eigenlijk. En wel de allereerste heuvel van een hele serie heuvelen. Ik dacht wel minstens zeven. Het is daar allemaal bos en bergen en dalen, echt erg mooi. Maar goed. Wij hebben daar niet zoveel van gezien. Wij zaten binnen en waren in druk gesprek. Ik laat dus maar even wat van het huis zien. Dat mocht, ik heb het netjes gevraagd.
Behalve dat het huis erg mooi was en de tuin ook, vol met oude beuken, en de omgeving, en de stad Nijmegen natuurlijk ook .... was het gesprek heel inspirerend. Rolia heeft jarenlange ervaring met allerlei groene projecten voor elkaar krijgen. Het geld ervoor binnenhengelen. Er mensen voor enthousiast maken.


Haar belangrijkste regel is, je moet dingen doen waar je zelf energie van krijgt. Anders hou je het niet vol en brandt je af. Dat lijkt heel logisch, maar is het niet. Eerlijk gezegd hou ik mezelf bij de natuurbescherming soms bezig met dingen waar ik helemaal géén energie van krijg. En daardoor lekt je energie en enthousiasme soms heel hard weg.


Dus, tijd om ons eens goed te beraden. Wat willen we eigenlijk? En hoe? En heel fijn als er dan iemand is die heel kordaat een bepaalde richting op wijst. Probeer dát eens! Dus, dankjewel Rolia voor je adviezen! En voor de lekkere lunch!!😊⌚⌚⌚⌚⌚


Weer thuis, was ik nét op tijd voor de dierenvoederronde. Meestal komen kippen en katten (haha en koeien ook) mij dan vrolijk begroeten. Maar vanmiddag miste ik Bekkie. Waar die was??..... nergens te vinden! 


Dan maar even eitjes rapen in het binnenhok van de kippen. En wie troffen we daar??


Haha, zo'n kat! Bekkie had een heerlijk plekje gevonden, diep weggedoken in het hooi, in één van de broedhokjes. Het is gelukkig vacant. Dus, we laten het maar zo.


Verder niet zoveel nieuws. Ik ben al aan een nieuw paar sloffen toe. Het eerste paar is na zes weken tot op de draad versleten. Dat komt door dat vilt. Dat is niet zo sterk. Volgende keer zet ik er een extra zool op van dekenstof, die is véél sterker.


Maar verder bevallen ze zeer goed. Ik draag ze continu, in huis. Mijn sokken blijven heel. Maar de sloffen dus niet.
Ik probeerde even een opzetje te maken voor een omschrijving, maar het ziet er meer uit als een hersenoperatie. Met name plaatje acht. Dus, er komt nog een betere versie van de omschrijving. 


(Maar mocht je nog een héél snel sint-kadootje willen maken, en kun je wijs worden uit  ratseflats omschrijvingen, dan heb je aan die hierboven misschien toch nog wat.)
 


Nee de mijne zijn nog niet af hoor. Dit is een oud plaatje. 😊
8 reacties:

Lies zei

Wat een heerlijk(e) (t)huis, Clarien.
Fijn, al die slofjes!
Lie(f)s.

mrs H. te B. zei

Het is hei- en boeicop. Mooi dorp, vaak doorgefietst... Dus ja, ik kende het al wel...

Anoniem zei

Wat een mooi huis, en wat een LEUKLE plek had Bekkie gevonden!!
Bedankt voor je verhalen, altijd leuk om te lezen!

Met vr gr
Nicoline

Anoniem zei

Wat een sfeervol en gezellig huis, zowel binnen als buiten. Tijdens deze corona pandemie hebben wij, in de zomer, ons eigen land verkend, Nederland is mooi. Vind Bekkie altijd zo lief, dat kleine aandoenlijke snoetje. Fijn weekend!

Marguerite zei

Leuk blogje.
Hei en Boeicop ken ik wel.
Had toen ik nog in Utrecht woonde er een collega die er woonde.
Al zeiden wij vaak Boei en Heicop. Hihi

anneke broos zei

weet je dat er leren onderzooltjes bestaan.
Langs de land zitten gaatjes,zodat je ze goed vast kan maken zonder dat het pijnlijke vingers oplevert.Succes en je sloffen gaan langer mee.

Anoniem zei

Bedankt voor het pantofel plaatjes patroon! Ga ook een paar maken. Min 17 hier vandaag dus het komt goed uit. Ook bedankt voor al je mooie blog verhalen. Ik geniet ervan. Liefs vanuit Noorwegen, Yvonne

MC zei

Heel goed idee om die mevrouw te gaan opzoeken, Clarien. Hopelijk kan je nu toespitsen op wat jij leuk vindt. De lessen/wandelingen geven is dat, neem ik aan ? Dat doe je zo goed. Of is het iets anders ? Want waar je goed in bent, is niet noodzakelijk wat jij het liefste doet.
Al aan gedacht om een blog te starten ? :)

Kan je geen zolen recupereren van oude pantoffels die je anders weggooit ? Gaatjes in kloppen aan de zijkant, jouw pantoffels aan vasthaken ?

<3 Bekkie, die slimme kat !