Niet alleen maar rozen .....

on woensdag 14 juli 2021

We hadden een vrolijk overleg, gisteren, met de werkgroep biodiversiteit. Voor alle wandelingen van het komende jaar hebben we nu een thema. Een bijenwandeling, een paddenstoelen wandeling, een eetbare-kruiden-wandeling, een roofvogel-wandeling, een wandeling met een zadenruilbeurs, een 'vogels-ringen' wandeling ... en nog véél meer.


Tien wandelingen zijn het, elke derde zaterdag van de maand, vanaf september beginnen ze weer. Mocht je ook eens willen meedoen!😊


En verder was het de afgelopen dagen heerlijk werken in de tuin. Het is juli. We zitten eventjes in de luwte, tussen de drukke mei-en-juni tijd, met al die onstuimige groei, en de drukte van augustus, als het  'Grote Oogsten' weer begint.  


Natuurlijk wordt er nu ook al volop geoogst. Snijbiet en rabarber en doperwten en zakken vol met zoete bessen verdwijnen in de vriezer. Kruiden worden gedroogd of op olie of azijn gezet. En elke dag verdwijnen er verse bietjes, uien, courgettes, kooltjes, tuinbonen, erwtjes en jonge preien in onze pannen en in onze magen.


Alles wat je hierboven ziet komt uit de tuin. Behalve die visburgers. Die waren in de aanbieding bij AH.😊 En die piepers, die zijn nog van vorig jaar. We hebben nog een half kratje.


Eén en al voorspoed, en lekker en gezond voedsel, en werk doen wat je leuk vindt, en vrolijkheid. Zo lijkt het wel. Maar er zijn ook minder leuke dingen. Zoals een sterfgeval in onze directe omgeving, een moeder van twee kinderen. En een ander zeer dierbaar familielid, die kortgeleden ineens patsboem te horen kreeg dat ze ernstig ziek is, en nu met haar jonge gezin afwacht hoe het verder zal gaan. 


Het leven gaat niet alleen maar over rozen. Het is een cliché, maar oh zo waar! 

  

En daarom heb ik vandaag niet zoveel praatjes. Maar ik had nog wel een filmpje, van twee dagen oud. Een blik in de kas! Met wat tips voor tomaten en komkommer opkweek. Op de foto's onder het filmpje zie je hoe de komkommers bovenaan zijn opgebonden.


Enjoy! En ... tot gauw weer!🌞🌞(en voor wie meeleest vanuit Limburg .... héél veel sterkte jullie allemaal!!!)
 


4 reacties:

Lies zei

Niet elke wolk heeft een zilveren rand, Clarien...
Lie(f)s.

Anoniem zei

Ik geloof dat jouw rijst nu graag bij mij in de achtertuin zou staan. Ik woon in Zuid-Limburg en ja er is inderdaad veel wateroverlast. Ik heb geluk, alleen mijn kelder loopt langzaam vol met water☹️☹️☹️. De rest wordt goed afgevoerd omdat we een aantal jaren geleden een dubbel riool hebben gekregen. En aangezien ze dit weer hadden voorspeld, is er in de afgelopen week een extra schoonmaak geweest van alle straatkolken. Het water loopt dus mooi weg.

RiaN zei

Zulke berichten zetten je wel even stil, hè.
Sterkte met het verwerken daarvan.
Toch heb je er weer een mooie blog (vlog ;) ) van gemaakt!!

Simo zei

Dus zo moet je komkommers telen! Bedankt voor de uitleg.