Double-age dag met zoonlief, en bloemen.

on maandag 12 juli 2021

Gisteren had ik samen met zoonlief double-age dag! 


Wat voor een dag?? Je kent het vast niet want het is ook nog maar nét verzonnen. Een paar maanden geleden, toen Bob 28 jaar werd, realiseerde ik me ineens dat ik nu precies twéé keer zo oud was. Want toen ik zelf 28 was, werd hij geboren. 


Dat is best een speciaal moment, vond ik, dus besloot ik om dat vanaf nu met elk kind afzonderlijk te vieren. Met elk kind komt dat moment eenmaal, en dan vieren we dat met een dagje samen uit. 


Dus, op naar Rotterdam!


Och ja en daar zie en doe je dan van alles. Zelfs op zondag draait zo'n stad op volle toeren. Zo doodstil als de zondag in Punthorst is, zo druk en krioelend van mensen was het in de stad. Best leuk hoor, voor een dagje!😊


We hebben op diverse huurscooters de hele stad door gesjeesd. Dat vond ik eigenlijk het leukst. Achterop bij mijn zoon. Die steeds keek of ik mijn voeten wel goed op de steunen had. Haha het lijkt nog nog maar nét geleden dat ik steeds keek of hij zijn voetjes wel op de steuntjes had, bij mij achterop de fiets.


Een broodje eten bij 'De Tuinman en de Kok', vlakbij hun huis. Het is een mini restaurantje in een voormalig schoolgebouw, waar ook allerlei kunstenaars hun ateliers hebben, en exposities worden gehouden in de ruime lokalen.


  


Het mooiste aan Rotterdam vind ik de combi van drukke stad, hoge gebouwen, zakelijkheid, en dan die brede brede mooie kalme Maas, die er rustig tussendoor stroomt. Dat water, dat helemaal ver weg uit de bergen komt, en zich niks aantrekt van al die drukte in zo'n stad. 


Water, dat al miljoenen jaren oud is. Voor zo'n rivier is een stad gewoon iets wat komt en gaat. Wat er  maar éven is. Haha en wij ons maar belangrijk vinden! 


Ook geeft zo'n rivier wijdsheid en veel licht een de stad. 


'Mam jij houdt van oude dingen,' zei Bob, 'dus we gaan naar Delfshaven.' 


En inderdaad, wat mooi! Die oude pandjes zo mooi gerestaureerd. Een molen was er zelfs, met een winkeltje, en een VOC schip en veel meer. 


 


En natuurlijk, met Bob, óók even een snel loempiaatje tussendoor. 


Mocht je nog meer willen zien van Rotterdam, ik heb er al diverse blogs aan gewijd. Kijk maar hier en hier en hier.🐝🐝🐝


Birgit vroeg in de reacties hoe het toch met de hommeltjes was afgelopen. Dat nest, in de stal, dat door mij overhoop werd geveegd. Nou, ik heb het voorzichtig opgepakt met de sneeuwschep, en hopla alle hommels vlogen eruit. Weg! Reddingsactie mislukt?


Toen heb ik die hoop stro met het kapotte en lege nest maar onder een paar pompoenen geschoven. Waar het niet gestoord wordt. En vandaag ging ik kijken.En er was weer gewriemel te zien! En zelfs een hommel! We houden het in de gaten!


Het wordt al weer een lang verhaal, dus ik sla even de groenten van vandaag over, en we gaan door naar de bloemen. Aan het einde van de middag ben ik met een grote mand de hele tuin door geweest geweest en heb overal bloemen geoogst. Voor theeën, voor in salades, om te drogen, voor huidcrèmes en shampoos, en veel meer. 


De goudsbloem oogst ik bijna elke week. Hij blijft daardoor de hele zomer doorbloeien. Ook daar zie je de gevolgen van 'inteelt'. Omdat ik met eigen zaad teel krijg je de meest bijzondere combinaties. De originele soort was ooit oranje met een bruin hart. Maar nu zijn er vele varianten.

De bloemen van vorige week zijn al droog, dat gaat erg snel. Die kunnen nu al wel in de zonnebloemolie, een paar weken trekken, en dan zeven voor een mooie verzachtende huidolie. Gebruik hiervoor altijd wel een goeie kwaliteit olie. En liefst organisch natuurlijk.


Stokrozen beginnen ook aan hun bloei. Alsof ze een trapje opgaan ... elke dag zijn er weer 'hogere' bloemen.
Ook bloemen van stokrozen en malva's heb ik geplukt. Daardoor hou je langere bloei. Toch moet je ook weer niet rucksichtslos maar allemaal bloemen eruit trekken. Die zijn natuurlijk vooral voor de insecten. 


In het filmpje onderaan zie je een manier om ze 'insect vriendelijk' te plukken. Haha, lang leve de filmpjes, want nu ben ik er doorheen! 😄😄 

11 reacties:

Lies zei

Er was een tijd dat mama's voor de kinderen zorgden, Clarien, en plots keert dat een beetje om...
Een zàlig dagje...!
Wat een 'bloemen'weelde!
Lie(f)s.

tijd voor tamar zei

Wát een goed idee: double age day! Bij mij duurt het nog even, maar die ga ik zeker onthouden! Vier wat er te vieren valt😁

Wendy zei

Ha wat een leuk idee, maar als "oude" moeder zijnde ben ik bang dat tegen die tijd mijn zoons niet met mij op de scooter gaan maar met de scootmobiel :-). Waar gebruik je de bloemen van een stokroos voor? Ook in de thee?

Anoniem zei

Goed idee ,maar dan zullen je andere kinderen toch ouder moeten zijn als 28 anders lukt dit niet .!?


Gr Els.

RiaN zei

Wat leuk zo'n dagje met je zoon.
Dat oude schoolgebouw, daar wil ik zeker een keer heen!

Clarien zei

Els onze drie dochters zijn jonger dus die komen nog aan de beurt! 😊

Anoniem zei

Thee uit eigen tuin. Kun je een site/boek/vlog noemen waar ik kan vinden wat waar goed voor is? Want dat is iets wat we niet meer weten.

Miki zei

Dank voor de Horecatip! Toen ik in de jaren 80 in Rotterdam kwam wonen viel er culinair weinig te beleven. Nu is er te veel om bij te houden, en deze kende ik nog niet. Ik wilde vandaag al naar de Kok en de Tuinman maar zag net op tijd dat ze alleen aan het eind van de week open zijn.

johmar zei

Mijn vriend woont in Rotterdam en woont er bijna zijn hele leven, als ik naar hem toe ga laat hij me elke keer een ander deel van de stad zien. Ik heb nog maar een klein deel gezien, maar wel met mijn eigen prive stadsgids, want hij weet over elk deel waar we heen gaan wel iets te vertellen. Door corona schoot dat rondleiden er wel een beetje bij in en ik ben er nu al een tijdje niet geweest, want door zijn werk heeft hij niet zoveel vrije tijd en eigenlijk komt hij zijn vrije dagen het liefst bij mij in Zwolle doorbrengen . omdat het er zo lekker rustig is. In een stad als Rotterdam is het eigenlijk zelden stil zeker als je net als hij redelijk dicht bij het centrum woont.

Clarien zei

Anoniem ik weet geen site. Ik probeer qua thee gewoon van alles uit. Zoals bloemen met gedroogd fruit. Ik hou zelf veel van citrus, en werk vaak met citroenverbena en citroengeranium. Ook gedroogde rabarber, appel en aardbei bevalt goed. Zwarte bessenblad, lavendel, gedroogde sering, lindebloesem en vlierbloesem zijn ook erg lekker. Google gewoon op 'thee uit de tuin' ofzoiets, dan vindt je vast wel leuke ideeën.

Van mijn geneeskrachtige theeën zal ik een keer een overzicht maken!

Miki veel plezier!

Johmar Zwolle is ook één van mijn lievelingssteden! En om de hoek ook nog! Mazzel dat je daar woont! Maar ook zijn er in Rdam nog wel rustige plekjes te vinden, ergens op een bankje langs de Maas ...

Hilde zei

Mooi allemaal!
En wat een leuk gezicht, die verschillende goudsbloemen.
Een subtieler verschil dan van groen naar geel... ;) maar je courgette smaakte er vast niet minder om.

Ik hoop dat het bij jou meevalt met schimmel in de aardappels.
Leuk om je gedroogde bloemen te volgen; na je foto's zag ik ineens enorme bossen kamille in de buurt.
Grappig hoe dat gaat; als je ergens op gespitst bent (geweest) valt datgene je prompt overal op.