Eén en al leven.

on zaterdag 3 februari 2018Vanochtend weer puppies kijken. Ze zijn zo parmantig en al heel stoer. Net vijf weken oud en al op stap op het erf en overal rondkijken en kattekwaad uithalen.

Ik heb er allang eentje uitgezocht, die ik zó zou willen meenemen als we dit seizoen een pup hadden genomen.

Maar we slaan even over deze ronde. Het blijft bij kijken en spelen en knuffelen.

Nou dag hoor, volgende week komen we weer kijken. Want als neefjes en nichtjes van Brit zijn ze ook een beetje ´onze´ familie.

(Mocht je op zoek zijn naar een pup en deze je wel wat lijken mail me even dan krijg je het telefoonnummer.)

Er kwamen nog meer dieren vandaag. Bij de buren op de Zonnehorst liep zomaar ineens een leuk varken!

Pientere ogen keken door het gaas. Hallo. Wie ben jij?

De buurvrouw! En wie ben jij?

Ik ben een bosvarkentje, en ik ga hier helpen met kweekgras opruimen en ander onkruid. Samen met mijn broers Knir Knar en Knor.

Haha kijk nou .... het zijn er vier!! Ze zijn nog zo mooi roze het lijken wel varkens van marsepein.

Wat een verrassing zomaar ineens vier leuke buurjongens erbij die zich ook nog nuttig gaan maken. Ze worden op veldjes uitgezet waar veel overlast is van kweekgras. Die varkens kunnen zo'n land helemaal omploegen en alle kweekgraswortel opwroeten. En opvreten.

Een hele mooie manier van onkruidbestrijding.

Misschien kan ik ze volgend jaar even lenen om de moestuin schoon te krijgen!

En nóg meer nieuwe dieren. Zie je ze?

We hadden acht kippen, vijf hennen en drie (tweeënhalf eigenlijk) haantjes. Vandaag kwamen daar vier hennetjes en één haantje bij. Die moesten ergens anders weg, en mochten hier wel bij. Dat nieuwe haantje ging onmiddellijk vechten met de andere hanen.

Ja vier hanen dat kan natuurlijk niet. Daar moeten er twee weg. Maar inmiddels is de rust weergekeerd, en zijn de hennetjes netjes verdeeld over de hanen, en zijn ze met z'n allen op stok gegaan.

Ik kijk het even aan. Tot het voorjaar wordt gaat het misschien goed. Moeskers Moestuin heeft een vredelievende uitstraling op beesten!

En wat deden wij zelf? Och, hout hakken en zagen.


En op de sportschool waar ik sinds een paar weken werk, Helios, was vandaag een groepslessen marathon voor het goeie doel. Je kon een donatie doen voor de Bas van de Goor Foundation.

Bas van de Goor is een volleyballer die diabetes kreeg, maar toch de Olympische Spelen won met zijn team. Hij heeft een fonds opgericht voor Diabetes. Het doel is de kwaliteit van leven verbeteren, voor mensen met diabetes, door middel van sport. Prachtig toch weer?

Er is aardig wat opgehaald!

En verder, wat zaterdagdingetjes. Even bij de overburen langs, daar kreeg ik een mooi recept mee toen ik vertelde dat er nog zoveel pastinaken op de tuin staan. Errug lekkere soep, ik mocht hem even proeven.
En natuurlijk, gewoon lekker thuis lummelen, waar de zieke langzaam opknapt, en vriendje op bezoek kreeg, die ook al last van de keel had.

We hebben grote potten kamille thee gedronken en nu maar duimen maar dat de griep ons niet velt!

Ik hoop dat jij ook griepvrij blijft!

Heb een fijn weekend, en tot maandag!4 reacties:

Willem zei

Knolraap en lof, schorseneren en prei. Aan dit lied van de inmiddels verscheiden Drs. P. moest ik denken toen ik het pastinakenrecept zag. Het deed me ook denken aan een Brabantse boer die ik tijdens een inspectie sprak; "Mooi gewas met een goeie opbrengst, maar het duurt jaren voor je het kwijt bent" Hij bedoelde daarmee dat het nogal moeilijk is het land weer 'pastinaakvrij' te krijgen en dat het spontaan op kan komen tussen het nieuwe gewas. Iets waar je niet altijd op zit te wachten.
Ik heb hem op zijn woord geloofd.

Annemieke zei

Hoi Clarien, wij zijn wel weer opzoek naar een puppy. Ik vroeg me af wat voor kruising honden het is? Ik vind Britt namelijk altijd zo'n leuke hond❤️
We wonen ook op het platteland en een beetje waakse hond is niet erg. Maar als hij of zij voor de rest maar een vriendelijk karakter heeft.
Ik hoor het graag.
Groetjes Annemieke

Annemieke zei

Zou je me anders het telefoonnummer van de eigenaren willen mailen. Mijn mailadres is miekfish@hotmail.com

Clarien Cornelisse zei

Ja Willem pastinaak is een blijver, letterlijk en figuurlijk :D. Maar ook gezond. Voor mij is het de Hollands versie van ginsing en gember en al die uitheemse wortelgewassen. Sterk van smaak en veel te bieden.

Annemieke de pups zijn driekwart Herder en één kwart Appenzeller. Brit zelf is half Herder half Appenzeller, dus niet helemaal hetzelfde genenpakket maar komt in de buurt. De moeder van de pups en Brit zijn volbloed zussen. De moeder, Tesca, is een hele lieve sociale hond. De vader ken ik niet.

Ik email je het telefoonnummer! :)