Vrije dinsdag, en kweken op zolder.

on dinsdag 6 februari 2018
Dinsdag is vrije dag. Geen afspraken, geen lijstjes.

Moeilijk hoor, een vrije dag, als werkmier zijnde. Gelukkig kun je van andere dieren de kunst weer afkijken. Voor Bekje bijvoorbeeld ... is het altijd dinsdag.Het was geen verkeerde dag om vrij te hebben. Stralende zon plenst over Punthorst.

Je kunt zelfs al buiten eten. Achter de houtschuur, vlakbij de kippen, op een bankje waar je beschut zit voor de koude NO wind was het heel behaaglijk in het zonnetje.

Voor ons is het een feest, zo´n koude zonnige dag, maar je moet goed op de dieren letten. Vanmorgen vroeg toen ik de waterbakken ontdooide merkte ik dat de dieren erge dorst hadden. Ze vielen meteen op het water aan.

Geen wonder. Alles is bevroren. Tom het konijn die zich zelden laat zien zat met de lunch vlakbij mijn bankje uit de waterbakken van de kippen te drinken.

En Gipje, het mooie gele kipje, kwam ook vlakbij om een slok te nemen. De kippen doen dat heel grappig. De snavel duikt in het water, en dan gaat de kop achterover en wordt het water naar binnen gekloekt. 

Maar ze wilde geen demo geven helaas.

Zo heel vreselijk ´vrij´ was de dinsdag nou ook weer niet want ik heb vanmiddag ook nog twee uur naar de vier nieuwe kipjes gezocht. Die waren spoorloos.

Hun aanvoerder, de nieuwe haan, is gisteren weggebracht, en nu zijn ze wat in de war. Waar horen ze bij?

We hebben zelfs in de bomen gezocht, maar nee, geen kip te bekennen. Gelukkig kwamen ze zomaar ineens weer tevoorschijn. Vanaf het pad langs de sloot. En ze sloten zich weer aan bij de andere kippen. Niks aan de hand dus, en twee uur voor niks gezocht.

Er moest nog wat hout worden opgeruimd en daar lag een mooi blok tussen. Van één boom, die zich onder in de stam heeft opgesplitst in twéé bomen. Of andersom, twee bomen die van onderen waren vergroeid tot één stam.

Hoe dan ook, we hebben er een mooi bijzettafeltje aan. Het is net een boxershort. En van bovenaf gezien is het net een gezicht.

... zie je het gezicht? Wacht even ....

Verder nog een paar kleine klusjes op de vrije dinsdag. Vanwege de strenge vorst die vannacht verwacht wordt.

De tuinbonen en de erwten staan nog buiten. Laten we die op de hooizolder zetten, daar is het licht, en ietsje minder koud. En zo heb je zomaar een kwekerij op zolder. Geen wiet. Gewoon bonen.De kippen krijgen extra hooi. Verder kan je weinig voor ze doen.
En iets anders is .... de hoek met weckpotten! Daar staan ook de appels en de knoflook. In een onverwarmde schuur.

Dus daar ook een isolatielaag tegenaan.

En we eindigen vanavond met de eerste aanzet voor nieuwe houtbakken.

Voor een vrije dinsdag nog best veel gedaan dus. 😊
Nou ja 't lijkt veel zo op een rijtje, maar ik heb vooral gelummeld net als poes.
Was erg fijn!


4 reacties:

Anoniem zei

Ja, met dieren moet je goed opletten dat ze ook niet onderkoeld raken. Gelukkig wordt er door jullie goed op ze gelet en voor gezorgd. Een dagje voor jezelf is heerlijk en goed voor een mens.Ik vind altijd dat katjes zo echt kunnen genieten van dingen, dan hoor je ze ronken, een goed voorbeeld voor ons mensen.

adelheid zei

Dat ziet er heerlijk uit, zowel het plekje als de lunch! Waaruit bestond je lunch als ik vragen mag? Vandaag nog zo'n zonnige dag! Geniet ervan!

Clarien Cornelisse zei

Dat was een restje van de quiche van de vorige dag. Die eten we veel met al die eieren. Het was een quiche gemaakt van eerst een laag pompoen, dan bloemkool, dan prei en uien (alles voorgegaard of voorgebakken) en daaroverheen een mengsel van eieren, kerrie, zout, kruiden en room. Wat kaas erover en een half uurtje in de oven.

Koffie met notenballetjes. Daar zal ik binnenkort het recept weer van laten zien. :-)

Dufraing Marc zei

Het gezicht is net "ET" vind ik! Je kunt van je bijzettafeltje een mooi beeldhoudwerk maken: onderaan een gaatje in boren - een dik betonijzer van een dikke meter lengte erin - dit dan in een stevige voet en je hebt een zwevende boxershort. En dan de tijd zijn werk laten doen ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...