Goa e´m zit´n.

on zaterdag 22 juli 2017




Eem zit´n. Pfffffffft. Zo´n dag was het echt vandaag, met allemaal zittende bezigheden. Niet de hele dag rennen. Soms moet dat even.

Het begon al met de kapper, vanochtend. Lekker zitten, cappuccinootje. Hoofd is gemasseerd, het haar heeft een maskertje, alle pieken zijn weer netjes afgeknipt. En .... ik weet weer alles van de bruiloft van Pippa Middleton! 😊😊  Je weet wel ... de zus van.

Andere zit-klussen .... de capucijners doppen, die boven liggen. Bekje kan al heel goed traplopen en ze heeft ze ontdekt. Hier is het alweer netjes maar geloof me de erwten had ze door de hele slaapkamer gekeild.

Nou ja, beter de kat erin dan de muizen. Want die wonen daar ook ergens, achter het beschot.






De tuinboon, door Karin gedopt, ligt op de hangmat te drogen.






Allemaal droge bonen en erwten voor de voorraad. En om volgend jaar mee te zaaien.

En nu maak ik even een uitstapje.

Want .... misschien denk je wel es, wat moet je toch met al die droogbonen? Een heel deel van de moestuin is gereserveerd voor bonen, wat bijna allemaal droogbonen zijn. Nou dat zal ik je vertellen. Dat moet je breed zien, met die bonen.





Stel je daar niet gewoon een bord bij voor met bruine bonen, aardappels en een stukkie vlees, want zo eten wij ze nooit. Bonen, daar kun je van alles mee doen. Ik noemde al hummus, en verder, in de soep zijn ze een prachtig bindmiddel. Ze gaan in de tortilla's en de hartige taarten en in de groenteburgers. Allemaal...  die droogboon.

Maarrrrrr ..... je kunt die gedroogde bonen ook malen!! Tuurlijk! Dan heb je bonenmeel. Kun je ook weer 1001 dingen mee doen. Door het brooddeeg, pannenkoekmix, hartige taartdeeg, ook in zoete recepten.

Laat je fantasie maar z'n gang gaan. Bonen, dat is een ge-wel-dig basisvoedsel. Bijna nog waardevoller dan graan!!

Méér variatie in voedsel, is gezond, en verkleint misschien wel de kans op allergieën.





En wat wil nou het toeval? Toen ik bij kapper Petra vandaan kwam liep ik even de Kruidvat binnen. Gewoon, even neuzen.

En daar zag ik een heel mooi compact koffiebonen molentje. Compleet met certificaat, van Kruidvat's eigen merk, afgeprijsd en al.

Ik rekende af ..... € 6,29!!  




Ik heb hem nog niet uitgeprobeerd. Maar hij maalt koffiebonen. Dus ook capucijners en mais en tuinboon en kikkererwt en boekweit en graan en noem maar op! Misschien ook een tip voor jou?

Kun je je mooi mee uitleven deze winter!

Vanmiddag nog even zitten  in het zadel. Mooi rustig peddelen, paar boodschapjes halen in Nieuwleusen, en met een wijde boog om het dorp heen weer terug naar huis. Mooi was het overal! Zelfs de koeien zijn mooi.






Ja en toen zag ik het bord.

'Goa e'm zit'n.'

Daar was ik dus net mee bezig vandaag. Met zitten. Ook weer zo'n toeval!






Het bord wijst naar een mooi picknickplekje, zomaar langs de Paltheweg. Ja, je maakt wat mee hoor hier! 😂😂

O kijk er staat ook nog wat achterop.




'Goa mar zit'n.'

Mooie boodschap om het weekend mee in te gaan  ... ga maar lekker zitten. Tot maandag weer!


4 reacties:

Happy Earl Grey by Elly Embregts zei

Geweldige tip over die koffiemolen, ik heb een koffiemolen in gebruik voor het malen van kruiden. Ik maak namelijk zelf mijn kruidenmixen. Maar bonen malen kan natuurlijk ook.
Fijn weekend, groet El

Daisy zei

Ik lees graag je stukjes!
Zo nu en dan zie ik dat je foto's gebruikt die je niet zelf gemaakt hebt. Pas je op dat je geen foto's gebruikt zonder toestemming? Anders maak je inbreuk op het auteursrecht.
Ik zeg het alleen omdat ik zelf daar namelijk eens een enorme boete voor heb gekregen, van bijna 2000 Euro.
Zou het sneu voor je vinden als jou hetzelfde zou overkomen.
Fijn weekend!

Clarien Cornelisse zei

Dankjewel Daisy. je hebt gelijk. Ik heb al een keer een boete gekregen voor een foto van een wesp. Het was niet eens een mooie foto, zelf had ik betere. Was dus heel dom om die te gebruiken, en ik kon 200 euro betalen.

Alleen dacht ik wel dat het zo was dat je een bericht ziet dat de foto auteursrecht heeft? Daar had ik bij de wesp niet op gelet.

Maar heel goed om er weer aan herinnerd te worden! :D

Daisy zei

Door die boete ben ik me toendertijd gaan inlezen. Al dat auteursrecht is een heel verhaal, ook vooral saai, hahaha, maar het geldt voor alle foto's.
De fotografen hebben het recht aan hun kant. Maar een hoge boete krijgen terwijl je niet weet dat je wat verkeerd doet voelt ook heel vervelend.

Kijk ook goed bij je oudere berichten. Ik kreeg mijn boete over een foto die er al twee jaar op stond en die periode rekenden ze dan ook!
In ieder geval succes ermee. Ik ga de tuin weer in. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...