Nou dag hoor!

on dinsdag 21 april 2015
Nog een paar laatste dingetjes ...

.... de Bokashi´s kunnen gewoon blijven staan. Dat hoef je niet te legen, dat kan best een weekje blijven moeken daar in die bak. Wat ik wel doe is het vocht aftappen. Want dat kan mooi verdund over de planten in huis.

Ik denk wel dat mijn planten in huis water krijgen van de thuisblijvers .. maar voeding?? Nee daar denken ze beslist niet aan. Nou dat hoeft nu dus ook niet meer.
De koffieplantage, bestaande uit twee koffieplanten, wordt ook nog verpot. Ze gaan de kas in en nu maar hopen dat het daar warm genoeg is voor koffieplanten. Geen idee eigenlijk. Zouden ze tegen die koude nachten kunnen?

Ja ... en dan .... tijd om alles voor een weekje gedag te zeggen!

Dag Jan Rap! Niet steeds uit de bakken vreten graag!


Dag mooi polletje paardebloemen, waar altijd zoveel insecten op zitten. Kijk je kunt zien hoe de vlinder zijn lange tong in één van die bloemetjes rolt. Alle lint bloemetjes van die ene paardebloem gaat hij bij langs. Hij is er een hele tijd mee bezig, met die ene bloem.
Dag dappere tomatenplantjes. Ze waren over, en zijn maar buiten ergens bij een paaltje neergezet. Misschien zijn ze sterk genoeg. Misschien zijn ze straks weg.

Dag veldje bladgewassen. Wat groeien jullie allemaal langzaam ... ondanks al de zonneschijn gaat het verschrikkelijk traag daar op het groene bed. Het is te koud s nachts ... en je zal zien over een week of zes is al die sla wéér precies tegelijk klaar. Hebben we weer honderd kroppen tegelijk te oogsten!

Ja je kunt van alles uitproberen als kweker, maar de natuur is de baas.

Dag mooie Lupine. Met je wijd open handjes.


En dag hoor alle viooltjes die overal tussen staan. Fijn dat jullie wat kleur brengen!

Dag vijver, dag vissen. De oudste vissen, acht stuks, die vorig jaar uit diverse zielige te kleine kommen kwamen, hebben hier allemaal overleefd. Ze hebben het naar hun zin en kleintjes zijn  er ook al. Al zijn die niet mooi oranje maar gewoon bruin.

De oude vissen hebben een eigen hangplek en de kleintjes ook.


Dag tuin. Groei maar lekker door! De natuur en Nicolette zullen goed voor je zorgen.

En voor de blog lezers ... ik hoop te bloggen uit de States, maar weet niet of het lukt en of ik tijd heb. Zo niet, zie je me over een dikke week weer op dit net! Da-ag!


11 reacties:

Hannah Bos zei

Dahag! Heb het goed daar in de States! Ik zal je tuinverhalen missen, want ik lees ze graag en dagelijks en doe dat vaak met een glimlach, want je schrijft zo leuk! Dus hoop ik dat je onderweg ook nog wat te schrijven hebt! Goeie reis!
Groet Hannah

grandma zei

Dag Clarien veel plezier op je avontuurlijke reis :)

Ellen zei

Goeie reis en heel veel plezier!

madelief zei

Na al die noeste arbeid is dit wel een heel verdiend uitje! hoop dat je erg zult genieten, ennuh....niet teveel zaadjes mee terug nemen he? ;-)

zeeuws knoopje zei

Mooie reis gewenst!

Marlon zei

Heel veel plezier !!!!

Mevrouw Onkruid zei

DAAAAAG! veel plezier met de dames! dapper hoor dat je je groene kinders alleen kunt laten. en als je dan over een week weer terug bent: dan is het dubbel feest, want dan is alles ineens REUZE gegroeid!

Daphne Coers zei

Daaaaaaaaag.
Heb het maar heel erg naar je zin.
Tot volgende week!!

Daphne Coers zei

Daaaaaaaaag.
Heb het maar heel erg naar je zin.
Tot volgende week!!

leonie zei

Have fun!

@nnemiek zei

fijne week, geniet ervan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...