Voorjaarsklusjes.

on maandag 13 april 2015Hard werken hoor hier op de tuin!! Er is weer van alles te doen. Uit voorzorg begin ik alvast maar even met een power napje! ;-)

Het mooie berichtenbord is voor de zoveelste keer van de schuur gewaaid. Helemaal stuk dit keer. Mooi klusje voor Paul. Want anders is het straks afgelopen met die mooie geheimzinnige gedichtjes die er steeds op dat bord verschijnen ...
Nicolette heeft zich weer over de houtwal ontfermd. Hij wordt steeds mooier en steviger en hoger. Al het snoeihout van de winter gaan er weer in. Nic had op internet gelezen dat er wel vijf keer zoveel verschillende vogeltjes naar je tuin komen als je zo´n houtbult hebt. VIJF keer zoveel! En allemaal insecteneters natuurlijk!

Behalve vogels komen er ook kleine zoogdieren op af. Hier is alvast een huisje voor egels, of andere kleine dieren ... een mooi beschut plekje hebben ze hier.


Het derde en laatste bed aardappelen wordt vol gezet. Met de Ditta´s, die super lekkere stevige aardappel, heel geschikt om te roosteren in de oven, of als friet te frituren.

Mocht je nog poters hebben liggen, dan is het nu wel zo´n beetje de tijd om die in de grond te stoppen. Nou ja, het hangt er ook vanaf of je vroege of late rassen hebt, maar wacht in elk geval niet te lang meer met poten. Hoe eerder de aardappel gepoot is, hoe kleiner de kans dat Phytophtora je oogst verpest, die rottige aardappelziekte.

En het linkerdeel van de kas mag alweer leeggehaald. Die raapstelen, daar is al drie keer van geoogst, en dan wordt de plant een beetje oud ... niet meer zo mals. Dus ik haal het hele spul eruit .. en tja .... wat maak je daar dan van? We hebben al zo vaak raapstelen gegeten ik moet even een list verzinnen.

Een bakplaat, daar passen precies tien plakjes bladerdeeg op. Even de naden goed aandrukken en gaatjes erin prikken. Dan de raapstelen goed wassen, in kleine stukjes snijden en in wat olie en knoflook kort laten smoren, niet tot snot koken!

Die groene massa gaat op de bodem. Ja en nu dus verstoppen die handel. Beetje versieren ... wat mais, wat olijven ....

En dan maak je de quiche saus door vier eitjes te klutsen met een bekertje room, een zakje geraspte belegen kaas, en peper, zout en kruiden naar smaak. Zo leuk altijd dat ze tegenwoordig van die Stoere Boeren op de zuivelverpakkingen zetten!! Jaja boeren zijn helemaal in de mode. Goed bezig hoor mannen!! :D
Tomtiedomtiedom .. wat kan er nog meer op? Eerst de saus, en dan nog wat plakjes tomaat erop en dan .... half uurtje op 200 graden bakken!

Nou je zou het niet zeggen maar in deze quiche die je hier ziet en die we in no time hebben soldaat gemaakt .... daarin zat toch echt een hele emmer ....


 ....... raapsteel!

En nu ..... haaaaaatchie!! Maar weer even de neus snuiten .....
Fijn voor de bijen, al dat stuifmeel, maar waardeloos voor wie er hooikoorts van krijgen. Heb je ook zo'n last van die pollen?
7 reacties:

Anoniem zei

Nee, ondanks dat ik voor alle pollen allergisch ben. Ik heb een heel goede neusspray gekregen van de dokter en die helpt mij al vele jaren erg goed. Het heet Flixonase.

Spaarmoeder! zei

Lekker raapstelen! Ik hoop het binnenkort te kunnen eten...voor de eerste keer. Maar ik heb ook geen kas!

Anoniem zei

Weegbree helpt tegen hooikoorts. Zelf neem ik capsules,maar misschien kun je ook de blaadjes zelf eten? Of drinken, als thee? Groetjes, Turf

xxwebberxx zei

je hebt het hooikoorts medicijn al in je tuin, elke dag een lepel honing nemen, het beste is honing die komt van bijen in een omtrek van max 10km, van je woonplaats

Clarien Cornelisse zei

Wat een goed idee! Toevallig heb ik een stuk van die honingraat gekregen van Liesbeth, die ze eruit had gehaald. Dus daar dan maar dagelijks een hap ven nemen! En weegbree staat ook al op de tuin, die kan door de sla. Flixonase wacht ik nog even mee, eerst die natuur middeltjes proberen. Dank voor jullie tips!

Ons gezin en de Stichting zei

Wat een goed idee om zo de laatste raapstelen op te maken , iets om te onthouden en weer anders dan stamppot. Hooikoorts heel lastig maar eigenlijk heb ik het hele jaar door last van allergie.

Boerderij Zinin zei

Voor de hooikoorts schijnt propolis ook goed te werken. De stuifmeelkorrels, oraal innemen. En dan inderdaad ook van bijen uit je leefomgeving, want je reactie is ook op het "lokale stuifmeel".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...