Logeren in Annapolis

on dinsdag 28 april 2015
Amerika willen doen in één week, gekkenwerk natuurlijk! Want we willen allebei graag wat langer in Washington blijven om al die geweldige gebouwen en musea te bekijken, maar Annapolis is ook een prachtige stad. En de Chesaspeake Bay is schitterend, die willen we ook graag zien.

Keuze's .... keuze's ....

En ondertussen is er veel bij te praten, lang koffiedrinken bij Ilene aan de keukentafel, op z'n Hollands! En dan eerst maar es kijken bij de Amish Market. Alle ingemaakte groenten, maar ook vers vlees, groente, fruit, gebak en broden van de Amish kun je daar krijgen.

Helaas weinig foto's van al die hard werkende Amish moeders en dochters die hier op de markt staan. Want foto's maken van dichtbij, dat willen ze liever niet. Het was boeiend om die jonge meisjes te zien in prachtige zelfgemaakte jurken en schorten. Gezond ogende tieners, geen spoortje make-up, allemaal het hartvormige kapje op, met gespierde armen van het harde werken. En verlegen zijn ze beslist niet. Ze kunnen de nieuwsgierige aandacht van de toeristen en bezoekers prima 'handlen'!
Grappig, die ingemaakte eieren .... met een psalmvers achterop want de aandacht van de Amish is natuurlijk meer op de spirituele dan op de wereldse kant gericht. Op alle inmaak die je koopt krijg je er zo een waardevolle boodschap bij!

We rijden door, de Bay Bridge over, de prachtige baai van Annapolis licht te schitteren in de zon. En dan aan de overkant van de baai rijden we door naar een vriend van Ilene, een farmer, een bezoekje speciaal voor mij geregeld!Een stuk of honderd hectares grond heeft deze farmer. Al sinds 1880 in de familie. Hij heeft alleen niet meer zoveel zin om dat allemaal te bewerken en heeft een groot deel verpacht aan anderen. Op een paar hectares staat een groot greenhouse voor plantjes opkweek, en een mooie wijngaard heeft hij daar opgebouwd. Natuurlijk doe ik een bodem onderzoekje. De grond lijkt een soort leem ..... beetje tussen klei en zand in. In elk geval uitermate vruchtbaar! Hij verbouwt Chardonnay druiven, Pinot Gris en nog twee soorten die ik in de gauwigheid niet verstond. Niet organisch, dat dan weer niet, maar wel indrukwekkend, al die rijen en rijen druivestokken.Thanks Wick and Laurie, in case you read this blog ... wonderfull trip we had, and thanks for answering all my questions!

Natuurlijk eten we ergens langs de baai .... dat hoort erbij als je in dit land van de eindeloze kuststroken bent. Maryland (de staat) heeft geloof ik de meeste kustkilometers van alle staten. Door al die inhammen en baaien.


Hierboven zie je zo'n inham, waar op alle beschikbare plekken huizen zijn gebouwd. Ja iedereen wil wel aan het water wonen natuurlijk.

En er wordt dus ook enorm veel seafood gegeten en geexporteerd. De soft shell krab, die je kan eten met schaal en al, is een echte aanrader. Ik ben niet zo van de schelpdieren ... maar de soft shell salad was super lekker. Gewoon niet teveel over nadenken en de hele crab opeten!

Hierboven worden de krabben gepeld. Zo vers uit het water.

Annapolis heeft een mooi oud centrum. Het is een heel schoon stadje, je ziet bijvoorbeeld nergens een hondendrol liggen. Of afval.

Oude straatjes, taveernes en winkeltjes, zelf een tweedehands boekenwinkeltje vinden we!

Op zaterdag regent het dusssssss ..... besluiten we om terug te gaan naar Washington en daar musea te bekijken! Hahaha ik zal geen ellenlange serie foto's van musea plaatsen hoor. Dat is alleen maar leuk als je daar zelf rondloopt. Op foto's ziet dat er saai uit. We hadden verschillende smaken. Mirjam en Ilene gingen naar het kunstmuseum, en ik ging naar de historische musea, over de pionierstijd van de Amerikanen en over de Indianen.En natuurlijk de botanische tuin! Die ook gewoon in Amsterdam is trouwens, de Hortus Botanicus, maar hier is alles net een tikkie groter. Er was een 'special' over wortelstelsels. Heel handige info allemaal weer voor Moeskers Moestuin!!

Die cacao boom had ik ook willen opkweken, maar ik zie er maar van af want dit past nooit in mijn kasjes natuurlijk!!


Lange dagen .... nog steeds wat jet-lag ....

.... dus ook urenlang aan de keukentafel om te chillen ..... en omdat er ook zoveel te kletsen valt natuurlijk  ..... en omdat Ilene ons steeds verwent met lekkere hapjes!!! Ook heeft ze de laatste weken alles uit de kranten geknipt wat met moestuinen en groente en gezondheid te maken heeft. Nou dat gaat allemaal mee naar Nederland. En zal ik vroeg of laat wel weer delen op dit blog!

Na Annapolis gaan we cross country door ... Amish land in Pennsylvanie. Daarover later!!
2 reacties:

Moestuinmeisje zei

Leuk blog weer!
Ik zou graag ook eens naar washington/sequim gaan om de tuin van Paul Gautschi te bezoeken. N.a.v. de documentaire die er over hem gemaakt is in 2011 ben ik ook houtsnippers in heel mijn moestuin gaan gebruiken. Maar ja om alleen daarvoor zo'n grote/dure reis te maken. :) Voorlopig doe ik het maar met de youtubefilmpjes.
Geniet er nog van!!

cin zei

Toch altijd leuk, zien hoe het elders er aan toegaat. Blijkbaar laten die Amish hun principes wel wat varen als het op verkoop aankomt : ijskasten en elektrische verlichting. Nu ja wettelijke verplichtingen zullen er ook wel mee te maken hebben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...