Efficient je tuin opruimen, en meer.

on zaterdag 15 november 2014Om precies 10.00 sta ik bij mijn maatje Suzanne voor de deur. Met de begeleiding van haar huis spreek ik af dat ik haar om 12.30 thuisbreng. Nou, dan mogen we wel wel opschieten!! We crossen meteen door naar Kortenhoef, want we willen es gaan kijken bij de kerstmarkt van Intratuin.
Allereerst .... een grote zak met bollen! Want nu met  al die bijen op de tuin moeten er natuurlijk hele vroege bloeiers zijn volgend voorjaar. Persoonlijk hou ik niet zo van bloembol-bloemen, ze zien er zo plastic achtig uit, maat voor de bijen moet je wat overhebben. En als ze verwilderen worden ze alsmaar mooier.

Suzanne gooit een grote zak bollen in de kar.

Volgende stop ... oh wat een mooie kas zie ik daar!! Ik heb nog het geld van mijn 50e verjaardag, waar ik een tomatenkas voor wil kopen. Deze is prachtig!! Maar wel zo'n achterlijke Intratuin prijs. Tweeenhalf duizend euro!! Nou zelfs al was ik multi miljonair, dan nóg ging ik dat niet betalen voor een kasje!! Belachelijk. En dan heb je nog niet eens kweektafels en een vloer!!
De kerstmarkt is natuurlijk één groot commercieel circus. Maar wel leuk, om een ochtendje tussen kerstmuziekjes en glitterballen en verlichtte dorpjes rond te wandelen. Weer es wat anders dan mijn tuin. En Suzanne geniet met volle teugen!


Het is altijd leuk om ideetjes op te doen. Want dit hieronder is natuurlijk zó zelf gemaakt! Paar stukjes vilt, stukje stof, even rondom festonneren. Leuk. Onthouden!
En deze potjes, gewoon met een stukje hout, wat touw en wat zwarte verf. Krijg je toch helemaal zin van om zelf te gaan knutselen!!
Na een pitstop in de 'winterhut', met koffie, en een broodje kroket voor Suzanne, is het alweer tijd om terug te gaan. Het was weer gezellig maatje!! Tot over een maandje!Jaja en thuis moet ik nodig even de achtertuin in. Daar ligt ook een dikke laag blad en troep.

Normaal gesproken rij ik met de kruiwagen rond, kieper het blad erin en dat gaat op de compost. Maar vandaag staan  mijn beide kruiwagens nog op Moeskers Moestuin. Dus we gaan voor de Snelle-Simpele-Tuin-Opruim-Methode: blad bij elkaar vegen en in de borders kieperen.


Wow! Met een half uur die hele tuin aan kant! En waarom niet? Wat ik deed, was de afgestorven planten breken en omvouwen, en daaroverheen kwam een laag aangeharkt blad. Eigenlijk een hele ecologische manier van je tuin opruimen.

De pioenroos ......
..... en de rabarber .....
Door het afgestorven bovengrondse deel om te vouwen, laat je de plant zichzelf kannibaliseren! Dat is heel normaal in de natuur. Geen korreltje mineraal gaat er zo verloren! En je bent nog heel snel klaar ook.

Daarom was het nog géén vier uur, en kon ik nog even 'een Hemaatje doen' (ja zo noemen wij dat hier)

We kregen zo'n leuke zak in de brievenbus. En dat is natuurlijk ook weer een commerciele truuk, maar ja ik trap daar dan in he?

Maar ik was niet de enige hoor! Drúk dat het was!! En daar stond ik met m'n mandje maar ik kon er geen foto van nemen, want het zijn allemaal sint kadootjes en de familie neust ook wel es rond op dit blog!


2 reacties:

Ons gezin en de Stichting zei

Ook wij hadden zo'n hema zak maar hebben hem bij het oudpapier gedaan , hadden niets nodig. kerstshows in tuincentra zijn altijd weer leuk om te kijken , toen de kinderen hier klein waren gingen we met hun en maakte er een ''uitje'' van voor ze , ze hebben het er nog over :).

Elisa zei

Toevallig gingen wij gister ook even naar een tuincentrum, enkel kattenvoer blikjes halen voor mevrouw :) Ik moet bekennen dat ik altijd heel snel voorbij het kerst gebeuren loop, vooral omdat ik het nog wel erg vroeg vind ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...