Sla en koolrabi

on maandag 31 maart 2014



Het is warm, de grond is droog .... en toch moet de tweede lading slaplantjes eigenlijk de grond in. Ze groeien uit hun potje, beginnen al aan een vijfde blad.

Maar dat is zielig ... die slaplantjes zijn gewend aan een vochtig kluitje, altijd te drinken. En nu in dat warme droge zand. Daar gaan ze onmiddellijk uitdrogen! Hmmmm hoe doe ik dat? Een paar dagen wachten? Tot het regent? Maar gaat het wel regenen?

Wat misschien ook kan, is de grond goed nat maken. Dan openharken, en weer nat maken. Ik heb geen idee of dit gaat werken, maar het is een mooi experiment.





Ik doe nu de helft, 30 plantjes, in kliedernatte grond. En de andere 30 doe ik dan later, als het heeft geregend, en dan later kijken of er verschil is.

De plantjes voorzichtig uit de bakjes drukken. Als het kan van onderaf. Met dit weer is het belangrijk dat het kluitje heel blijft. Blote worteltjes drogen heel snel uit.


eruit duwen

klein kuiltje maken in de natte bodem

plantje erin

goed de aarde aandrukken, slaplantje staat er tot z'n nek in

Zo, de bindsla en de ijsbergsla zit erin. De kropsla mag dus nog even wachten




Voor de koolrabi geldt hetzelfde. Wordt ook te groot voor z'n bakje. Dus die gaat hier in de grond, naast de raapstelen. Ook eerst natgemaakt. Voor de vorm span ik er wat gaas over. Maar dat slaat eigenlijk nergens op, want dat is zó wijd, daar kan een konijn makkelijk doorheen.





Maar misschien weet het konijn dat niet. Misschien is het een dom konijn.

0 reacties: