Zakken en kakken.

on woensdag 10 augustus 2016


De zestien zakken staan nog steeds boven. Te wachten. Tot iemand ze eindelijk openmaakt en sorteert.

Ja en die iemand .... dat ben ik natuurlijk. Maar gelukkig kwam Betty ook en hebben we samen al die stoffen uitgezocht. Elke lap uit elke zak, apart uitgeschud, buiten natuurlijk, en weer opgevouwen. Maar het was allemaal verbazend schoon, alle stoffen waren nieuw!

Oh en Betty had zelf in de zomer ook niet stilgezeten. Een stuk of tachtig tasjes had ze weer gemaakt. Hieronder zie je een klein deel daarvan.Ja en als we willen kunnen we nog veel meer van die stoffen krijgen. Maar ik verzuip inmiddels zo´n beetje in de stoffen en lappen, dus we moeten eerst op zoek naar een plek voor ons Tassenteam, waar we kunnen werken (ook als wij verhuisd zijn) en al ons materiaal kunnen opslaan.

Zo langzamerhand kriebelt het weer ... tassen maken ... en markten bij langs hier in het Gooi of verdere omgeving, om ze te verkopen. En met de opbrengst weer nieuwe initiatieven helpen opstarten. Het is zo´n leuke wisselwerking!

Ik zeg het nog maar even ... als je ook iets wilt beginnen in je eigen buurt, of met tasjes op een lokale markt wil staan, neem contact op. Wij kunnen helpen met stof en patronen. En ervaring!
Verder was het een ontzettende klungeldag. Bijvoorbeeld: Twee uur heb ik gezocht naar een bonnetje van de stomerij. Twee uur! Nou zo komt je dag wel om. Bonnetje niet gevonden natuurlijk.

En het was nog wel zo´n mooie dag ... hoezo zou het slecht weer worden vandaag en morgen? Nadat Buienradar vernieuwd is is hij er niet op vooruit gegaan, vinden jullie ook niet? Er klopt soms geen drol van. Maar weer gewoon naar de lucht kijken dan! :DHaha ja en ik wou ook nog maar even een biet laten zien. Want aan de bieten ligt het niet hoor, die waren best groot dit jaar. Alleen die muizen he? Het heeft even geduurd maar na drie jaar hebben ze de tuin gevonden. En de bietjes.

Maar dan weet je wel ... dat die plaag volgend jaar weer voorbij is! Want als er het ene jaar een plaag is, komt de natuur het volgende jaar met een antwoord. De natuur houdt ook niet van plagen namelijk!

Nou dan maar koekjes bakken. Van die hele simpele daar zijn we goed in hier thuis. Neem 125 gram boter of olie, 125 gram suiker of honing, en 250 gram haver of andere graanvlokken. Meng dat in een kom, giet er drie eetlepels stroop bij en als je wilt nog wat essence, bijvoorbeeld amandel.


Smeer dat uit op een bakblik en bak een klein half uur in een matig warme oven. Eruit halen als het bruin is, maar niet te donkerbruin.

Als je het eruit haalt kun je de plak alvast inkepen, een beetje, héél voorzichtig want het is nog niet hard. En na het afkoelen de plak in koekjes breken, of snijden. Ze zijn erg lekker, een beetje als kletskoppen.


Maar ja dan veel gezonder natuurlijk.

En oja volgens de fietsvrienden van Paul kun je er heel goed van kakken (ja sorry zo zeggen zij dat) - van deze koekjes. Voor wie dat nodig heeft! :D


2 reacties:

Anoniem zei

Weer.nl is beter dan buienradar.
En dan de regenradar ervan.

http://www.weer.nl/radar/nederland/

Groetjes, Turfie

Wendy zei

Ik ben blij dat ik niet de enige ben, die buienradar niet meer zo goed vind. Dacht dat het aan mij lag. Hoe zou dat nu komen he. Satelietje verschoven ofzo ;-)

Wendy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...