Hulpploeg!

on dinsdag 9 augustus 2016Vandaag kwam er een hulpploegje langs in Punthorst. Mijn, zeg maar, stief-schoonouders, Joost en Grace, kwamen langs. Rubberen laarzen hadden ze aan, en oude kleren.

'Daar zijn we hoor!!' riep Grace meteen bij het uitstappen,  'Zeg maar wat we moeten doen!'


Inmiddels heb ik wat ervaring opgedaan met 'hulptroepen'. Je moet dat namelijk wel voorbereiden. Anders wordt het niks en loop je te zoeken naar een 'leuk klusje' waar je dan achteraf soms niet zoveel aan hebt. Omdat het lastig uit te leggen is. Of omdat je het zelf veel sneller doet.

Nee dit keer had ik van te voren klussen gezocht die voor hun geschikt waren, dacht ik, en wat ook echt zoden aan de dijk zette. Joost mocht het weiland inmeten, en het deel afzetten wat binnenkort wordt omgespit. De spullen, touw en stokken en meetlint, lagen klaar.

En Grace mocht de uien verder sorteren. Gelukkig vonden ze het allebei ook nog leuk!  Haha ja want soms gok je verkeerd.Eerst een bakkie natuurlijk. En broodjes. En even overleggen zodat wel het goeie stuk wordt afgebakend! Nou en daar ging Joost aan de slag.

Veel van dat soort klussen, die kan je het beste maar in je eentje doen. Vooral zo'n man, die doet dat toch weer op z'n eigen manier. Ook met zo'n lang stuk touw. Want dat gaat onmiddellijk in de knoop zitten als je met z'n tweeën aan het hannesen gaat.


haha die Joost! aan het vliegeren? :P

De uien zijn niet alleen gesorteerd en netjes met het loof naar buiten te drogen gelegd, maar er is zelfs een mooi figuur gemaakt! Ha ik zie hier een uientaart in!

En alles netjes schoon, en ook meteen maar even de rest van de kapschuur aangeveegd. Ja dat hoopte ik dus ook dat dat zou gebeuren ..... ;-)


'Ja je moet het hier wél netjes houden hoor, ook al is het een boerderij!' kreeg ik als tip! Van mijn Gooise schoonmoeder! Ach we zullen nog veel lol hebben hier. Kijk haar es de rommel op de mesthoop kiepen. Ik zei nog ... je moet erin!! Maar dat deed ze dan weer niet .... :D:D

.... er zijn grenzen he?

Ja het was leuk en nuttig. Dank jullie wel hoor! Ook voor de lekkere broodjes!

En verder ... sprak Grace een wijs woord. Je moet het schoonhouden op de boerderij. Ik zou zelf bijna zeggen, voorál op een boerderij. Want je denkt misschien ... ach lekker antroposofisch de boel de boel laten ... maar het is juist het tegenovergestelde!

Als je organisch wilt 'boeren' moet je juist heel netjes zijn. Alles bijhouden. Want als je dat grote erf niet héél regelmatig veegt en steeds het onkruid en het mos weghaalt, dan kun je niet eventjes gaan 'bijspuiten' met een of ander gifje. Alles moet gewoon met de hand. Of met de voet.


Maarre .... daarover meer op de vrijdagse update!


1 reacties:

natuurlijk-rijk zei

Wat leuk dat je hulp kreeg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...