Het straatbeeld verandert al, in Bussum.

on zaterdag 30 januari 2016Nu we gisteren al die mooie keukens hebben gezien, met prachtige interieurs en de nieuwste van de nieuwste keukenapparatuur en keuken gereedschappen .... ziet mijn vaste setje er ineens wel een beetje schlemielig uit .....

Het appeltje voor door het ontbijt wordt geraspt met een gele plastic rasp, waar de helft vanaf gebroken is. En dat gebeurt op een gele plastic snijplank, ook al wel honderd jaar oud. En we snijden met een blauw mesje van 20 cent.

Die attribuutjes doen het alledrie al vele jaren. En ik heb ze beloofd, ze gaan écht mee naar het nieuwe huis en komen alledrie in de nieuwe keuken. Het mag best een beetje simpel blijven.

En nu. Kijk es mee. Wat valt je op aan deze foto´s, die ik vanmiddag op een drukke zaterdagse winkelmiddag in hartje Bussum nam?

Kijk goed of je niet iets mist!


Nou? Al gezien?

Juist!! Háást geen plastic tassen vanmiddag!! Op een enkele na dan, maar dat zijn na-weeën. Het viel echt op .... bijna iedereen had een eigen tas, of een papieren tas, of een her-gebruikte plastic tas, of droeg de boodschappen gewoon onder de arm!! Ik zag ook twee van de stoffen tassen die wij zelf hebben uitgedeeld. Herkende de stofjes.

Het werkt! We gaan de goeie kant op! Hier in Bussum tenminste.

Nou dan gaan we met onze volgende actie maar op de Dam in Amsterdam staan. En daar onze tassen uitdelen. Want daar wemelt het nog van het plastic!

Het is vanavond (bijna) halfvolle maan. Dus gaan we half-moon-pies maken. Van die heerlijke kleine gevulde halfronde taartjes.                                     


Je hebt er gedroogde appels voor nodig.

Nou, er staat nog zo'n pot op een plank in de keuken, uit oma's tuin kwamen die appels. We snaaien die meestal zo uit het vuistje, maar nu gaan de laatsten in de pie's.

Je moet ze wel eerst een nachtje weken.

Ik laat ze volgende week zien, plus het recept.

Mocht je nog vragen hebben over je moestuin, mail die dan naar Clarien1@zonnet.nl. Maandag is weer vraag-en-antwoord dag. Misschien wordt je vraag dan beantwoord, en anders die week erop. De hele maand februari is er gelegenheid voor vragen, die op de maandagen beantwoord worden.

Fijn weekend,en tot maandag weer! 


2 reacties:

ivoorwit.blogspot.com zei

Wat jammer nou. Ik schreef een stukje over plastic tasjes en was toen in Amsterdam. (Wel een paar weken geleden)
Maar we blijven ons best doen hè?
Fijne dag, groetjes, Thea.

Crafts 'n' Skills zei

Gewoon lekker de ouderwetse keukenhulpje blijven gebruiken hoor! Die doen het nog prima! ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...