Nieuw land.

on dinsdag 30 september 2014De twee grote bergen snoeiafval die hier lagen, zijn afgegraven. De inhoud ervan heb ik naar achteren geschoven, waar de grond heel schuin afloopt. Dat stuk is dus opgehoogd, en daardoor is er eigenlijk weer een stukje land bijgekomen.

Op dit stukje ´nieuw land´ wil ik volgend voorjaar proberen wat graan te verbouwen. Beetje rogge en tarwe, en misschien boekweit of spelt. Er moet nog wel tuinaarde en compost overheen, en het moet nog flink worden aangestampt. Als je er nu over loopt golft de gond nog onder je voeten .... het is nog lang niet stabiel.

Ook vond ik ander bruikbaar materiaal zoals een stapel rechte bamboestokken. Altijd handig!
Vandaag ga ik weer even een paar dagen naar Groningen, dus hierbij alvast voor de komende dagen de voeding voor de monstertjes.

Ze zijn al wat aangegroeid, dus je mag je vandaag, dag 5, en ook op dag 6 en dag 7, elke dag bijvoeren. De desem krijgt iedere dag 3 eetlepels bloem of volkoren meel, en wat water, en de gember krijgt elke dag een eetlepel suiker en gember. Op dag 7 mag hij zelfs 2 eetlepels suiker en gember. Als je geen verse gember meer hebt mag je ook poeder gebruiken. Elke dag beide potten drie keer stevig doorroeren.

En .... mocht je nog geen leven zien in je desem, begin gewoon weer opnieuw! Het is heel normaal dat het een keer niet lukt.

Ik neem een koolrabi mee, om in het noorden een pan soep van te koken. Kijk wat een joekel!!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...