Rommelpot. Ik liet me weer eens verrassen.

on donderdag 3 oktober 2024




Het is een rommelpotje vandaag. Ik laat maar gewoon wat korte filmpjes zien. Van hele gewone dingen. Zoals, stukjes van het erf schoonmaken.


Eerst de klinkers afschrapen met een bats. Dan vegen. Paul doet dit meestal met een brander maar ik dacht, kom ik doe ook even een stuk. Het ging wel erg langzaam.  





En dan, ontmantelen van het tomatenrek. Eerst de palen uit de grond sjorren. Ik vond daarbij een  grote spin, die aan de paal hing. Die moest eerst even naar een veilig plekje, maar ze toen wou ze niet meer van mijn hand af. 


Ook de plankjes bovenop moeten er allemaal af. Circus Renz wordt weer afgebroken. (dat snapt alleen diegene die al heel lang dit blog leest ..)


De palen moeten goed drogen vooral het onderste stuk. Dus ik zette ze bij het hek. En dat vonden de geiten dan weer heel leuk. Op de foto staat alles nog rechtop maar een kwartier later hadden de geiten alle palen omver gekegeld.


  





 




Het is herfst. Prachtig oktoberweer, met mooie luchten, al wat kleur in het blad. Maar ook ineens ineens knap koud bij ons, 's nachts. Vannacht had het alweer gevroren aan de grond.


 En dan moet er ineens héél veel. 







Dan komt mijn hele werklijst in de war. Er was ineens allerlei spoedwerk. Vanochtend eerst maar de pompoenen bekeken. Voor zover ik kon zien hadden ze geen vorstschade. Ze lagen gelukkig al op de strobalen. 


Alle pompoenen zijn schoongeborsteld en afgevoerd. In kratten, op een tafel in de zon. Daar kunnen ze goed indrogen en dan moeten ze naar binnen.







En ook daarna, snel de zaaibonen plukken, en de laatste verse kruiden, en de bodem rondom de winterkolen goed afdekken. Haha echt grappig eigenlijk. Al jarenlang laat ik me elk jaar weer verrassen door Jack Frost


De pompoenen liggen trouwens nog steeds op de picknicktafel. De zon is natuurlijk allang onder. Ik had geen puf meer om ze naar binnen te sjouwen. 


Er ligt wel een deken over, dat wel. Hopelijk gaat het goed.