Windparels!

on dinsdag 3 september 2024



Leuke reacties hadden jullie naar aanleiding van het vorige blog! 


Cora had de tip om solide vierkante stoeptegels op de bodem van het kippenhok te leggen. En Jenny heeft ooit cement of beton op de kippenvloer gestort. Van dat sneldrogend spul, zodat de kippen er niet voor eeuwig in blijven vastzitten. 


Haha. Ook een goeie oplossing!





Mariëlle had de tip om bij een volgende poging volière-gaas te gebruiken, met kleine openingen van maximaal vier bij vier mm. Daar kunnen geen ratten doorheen en ook geen muizen.


Nou ik hoop voor andere bloglezers met kippen-en-ratten dat die hier ook wat aan hebben!


En nu, inmiddels september! De bomen nog volop in het groen maar hier en daar piept al een bruin blad erdoor. Alles hangt vol bessen, noten en eikels. Hazelnoten rollen van de bomen. Bij ons zitten er soms mini gaatjes in de rijpe hazelnoten. 


Dan hoef je ze niet meer openmaken dan is iemand je vóór geweest.




Ook de buien horen bij september. Zó zon, zó een plensbui. 


Gisteravond regende het hier héél hard en héél lang. En ondertussen scheen tegelijk een stralende zon. Echt, heel bijzonder!






In een hoek achter de schutting staan nog wat jonge boompjes in potten. Ook die zijn voor het Prachtlint weggeef-project bedoeld. Maar ondertussen, zolang ze hier nog staan, moet er natuurlijk wel  voor gezorgd worden.


Ze krijgen water uit de regentonnen. Dat is inmiddels groen water, het zit vol algen. Dus, dat is eten en drinken tegelijk, voor de boompjes. Lekker makkelijk.😊 








Vanmiddag was ik wat aan het rommelen. Verder opruimen rond het kippenhok. Buitentomaten uittrekken en op de compost gooien. Rijpe zaden verzamelen, van bloemen. En de dieren waren ondertussen aan het spelen. 


Verstoppertje?? 🐶🐱








En ook zaten we vandaag een uurtje bij Lia en Paulus aan de keukentafel. We waren aan het bedenken hoe we een mooie groene rand rondom de windmolens kunnen creëren. 


Allerlei bloeiende struiken, héél veel bloemen, een takkenril, prachtig bloeiend geel koolzaad, een insectenhotel. De coöperatie betaalt het project maar Prachtlint maakt het ontwerp en ook het draaiboek voor de uitvoering.


Spannend! Dit wordt echt een bijzonder project. Windparels!💨





0 reacties: