Net een film.

on zaterdag 2 maart 2024



Het is wel jammer als je kinderen verder weg wonen dat ze niet eventjes langs kunnen wippen. Maar de keerzijde is dat áls ze komen ... blijven ze vaak meteen logeren. 


Zo hadden wij deze week twéé dagen kleinzoon Beer over de vloer met zijn papa en mama. Ik had de agenda op nul gezet en het was lekker twee dagen knoedelen met kleinzoon!💗


Verder is het druk natuurlijk. Maart. Wat wil je. Het voorjaar zit eraan te komen en behalve mijn eigen tuin zijn er de diverse projecten. Vanmorgen om 10.00 stond ik wat te zuchten, bij de Unit ... want ohoh wat was die moestuin daar een zooi! We hebben er sinds oktober niet meer naar omgekeken, en dat kon je goed zien. 


Maar toen. Het was nét een film! Eerst kwam Paulus eraan. Toen waren we al met z'n tweeën. En ging het meteen een stuk vlotter en gezelliger.





En toen kwam een groepje uit de Unit gewandeld, de Oekraïense handen namen spades en spitvorken over, en daar ging het hoor. De kluiten vlógen in het rond. 


En hola, daar kwam nóg een groepje, en toen nóg meer ..... 


 



En het werd enorm gezellig! Monica kwam ook langs en had een vriendin meegenomen uit Rouveen. En Henk was er en Tetiana en Ludmilla, en Oxana. En een heel bende mensen die ik nog niet kende. Want er zijn weer veel nieuwe bewoners bijgekomen.


Nou toen ging het hard! En terwijl ik dacht dat we de hele maand maart wel nodig zouden hebben om die tuin startklaar te krijgen was dat in anderhalf uur gepiept!


Volgende week kunnen we hier al zaaien! 







Echt een mooie start was dat!


En toen reed ik nog even langs de school in Staphorst. Waar weer een andere groene parel wordt aangelegd, namelijk een groen plein. Ze zijn daar nu echt flink begonnen. Allemaal ouders die dit werk in hun vrije tijd doen! Nou ook daar, een heel spektakel. 


De tegels vliegen eruit! En langzamerhand worden de contouren van een totaal ander plein zichtbaar. Maar dit gaat nog wel een paar weekjes duren


Prachtlint mag daar het ontwerp maken voor de groene zones. En we hebben voorgesteld om een tijdelijk plantenasiel aan te leggen. Zodat ouders, en mensen uit de buurt, en wie maar wil, overtollige planten uit de tuin daar kunnen inleveren. Dat scheelt de school weer heel wat kosten.






Goed. Ik hou je op de hoogte. Hoe alles reilt en zeilt!


En thuis waren er weer de kleine dingetjes. Zoals, de tomaten verspenen. Die uit hun bakjes groeien.



 


Ook belangrijk. 





0 reacties: