De potten met kruiden en zaden bijvoorbeeld, die wel weer eens een sopje wilden. Want ze zijn leeg, en schoon op, en zullen hopelijk binnenkort weer vol stromen. Dus, dat moest dan maar. Ach en van lieverlee wordt het ook nog leuk. Als je al die schone lege potten en flessen weer ziet.
Vooral het vullen ervan, van al die lege potten ... dat is het mooiste natuurlijk. Maar zover is het nog niet. Het meeste staat nog gewoon op de tuin en op het veld.
In een mum zijn de tonnen vol, en toen kon de oude goot er weer onder, om de rest van het water af te sluizen naar de rijstvijver. Maar het woei nogal hard, en het water waaide vanuit de dakgoot alle kanten op, en niet in die goot. Dus dat moest even verholpen worden met een extra stukje buis eraan.
Dat ligt me beter, zo'n klusje!ππ§
Nou ja, zelf loop ik dan wat te rommelen. Terwijl zij kijken. Want ik heb te weinig zitvlees om zo'n hele wedstrijd uit te kijken, en ik kan ook niet goed tegen de spanning. Haha. Watje he? Maar na afloop kijk ik wel graag even de herhaling mee.
En er was vandaag natuurlijk gewoon ook werk buiten. Ik ben de knollen gaan wieden. Je zag ze al amper meer door alle onkruid. Nou, wied-wied en schoffeldeschoffel, en daar zijn ze weer! En ondertussen kwam mijn droomprins op het oranje paard voorbij. ππ
Je snijdt twee of drie courgettes in de lengte doormidden, en dan in vrij dikke schijfjes. Dan een stevige bakpan op het vuur, flink olijfolie erin, echt flink, dat goed heet laten worden, en dan de courgette schijfjes hier al omschuddend in bakken, tot ze gaar zijn maar nog wel knapperig, en met van die goudbruine stukjes erop. In de laatste minuut rasp ik er nog een paar tenen knoflook boven uit, wat verse tijm erbij, zout en flink peper, en nog even omschudden.
Dan opdienen en meteen opeten. Het is verrukkelijk!!
Met Brit een rondje lopen. Helaas werden we verrast door een stevige bui. Maar op een gegeven moment ben je dan nat en natter kan je niet worden en dan is het niet meer zo erg. Ik speur altijd in het rond naar kruiden. Dat is echt een tick geworden. Ook al heb ik ze al, ik neem toch een paar topjes mee. Zoals hier, van hertshooi en wederik.
Wat was er aan de hand?
Noodweer? Een enorme vloedgolf uit de Beentjesgraven? Iemand ineens niet goed geworden? Losgebroken woedende stieren?
Welnee. Het was gewoon de finish van de 10 kilometer voor vrouwen, in Tokio. Die mochten we niet missen natuurlijk. Haha, je zou maar eens een keer wat missen! Nou, maar dit keer was het de spanning waard.
ππππ
6 reacties:
Clarien weet raad, (vaak) altijd, overal. ;-) Hahaa..., droomprins op sloffen! Maar ook hij doet het! Heerlijk zo'n soep of stoofpotje. Tokio, spanning tot de laatste minuut!
Lie(f)s.
Ha Clarien, naast dat ik geniet van je belevenissen, de inhoud van wat je schrijft, geniet ik ook van je formuleringen: verlegen klusjes? IK ZIE ze voor me! Compliment!
Zo grappig, maar je hebt inderdaad wel een droomprins !
Nu nog een wit paard... goede mest krijg je daarvan ;)
Ik mis eigenlijk wat koeiennieuws, of vergis ik me dat we de B-dames al in een tijd niet meer gezien hebben ?
Ik heb een vraag die jij wss kan beantwoorden, Clarien : als je confituur maakt van pruimen, en je haalt er de pitten niet op voorhand uit, is dit dan giftig ? Heb je dan cyanide-confituur ?
Ik kan ook niet tegen de spanning... zo heb ik de voetbalbeker totaal in herhaling en op blogs gezien. Voor zover de Belgen speelden, want ik hou niet zo van voetbal. Tenzij de nationale eer op het spel staat.
@MC, het is misschien wat kort door de bocht, maar bij mijn weten bevatten bijna alle pitvruchten blauwzuur. Althans de kernen ervan. Door verhitting wordt dat geneutraliseerd. ER is me ooit eens sverteld dat zelfs lijsterbessen blauwzuurgas bevatten en daarvan kun je toch een alleszins smakelijke jam van maken.
Volgens de warenwet doeten amandelpitten daarom altijd 'bewerkt' zijn (geroosterd) voor ze aan particulieren verkocht mogen worden. Dan is het aanwezige blauwzuur geneutraliseerd.
Het lijkt me daarom op te gaan dat je de pitten gerust in de pruimen kunt laten zitten als je er confituur van maakt, al vraag ik me wel af of je daar geen spijt van krijgt op het moment van eten. Het lijkt me geen genoegen om, al genietend van een beschuitje met fijne confituur, opeens op op zo'n harde pruimenpit te bijten.
Voor kersen schijnt eenzelfde verhaal te gelden, maar kersenpitten zijn in ieder geval nog van het formaat dat je na afloop van het nuttigen van je beschuitje, samen een wedstijdje in de kersenpittenverspuugsport kunt houden. DE competitie eindigt dan als het potje leeggegeten is.
Dank je wel voor de info, Willem.
Dat is een hele geruststelling.
Waarom ik de pitten er in laat voor het koken, is omdat het om een heel kleine hoeveelheid ging (500g) van kleine pruimen, en het is een heel gepruts om de pitjes uit de rauwe pruimen te krijgen.
Maar als je alles kookt, kan je daarna heel snel de pitjes uit de confituur vissen.
"kersenpittenverspuugsport"
Wat een mooi woord ^_^
Een reactie posten