Herkansing??

on maandag 9 augustus 2021








Het ruikt zo lekker overal in huis. Heerlijk, de geur van al die drogende kruiden. En maar weinig werk heb je ervan. Niks geen gedoe met invriezen of wecken. 


Je plukt ze, je droogt ze, en bewaart ze in een pot of katoenen tasje. 


En kijk, hieronder zie je een veld van Giuseppe, waar hij tussen de gewassen rijen en rijen zonnebloemen heeft gezaaid. Het is onwezenlijk mooi. Zo'n enorm veld, met eindeloos veel bloemen, enorme grote bloemen, die allemaal staan te wiegen in de wind. 


Wat ik bijzonder vind is dat ze allemaal met hun rug naar de zon gekeerd staan. Ik zou, als ik zonnebloem was, juist mijn gezicht naar de zon draaien. Maar misschien weten zij iets dat wij niet weten?






En verder. Hoe is het met de moestuinders onder jullie? Allemaal tevreden en blij met de resultaten en de oogsten van dit seizoen, tot dusver? Volle kelders en volle potten en volle vriezers? 😊😊😊


Offe ...... πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“


Is de moed je in de schoenen gezakt? Heb je allemaal onkruid op je moestuin, en slakken, rupsen en ander gespuis, en heb je weinig oogst gehad en ook weinig puf meer? Troost je, je bent niet de enige. Veel tuinders hebben een moeilijk jaar gehad.


Je kunt de boel de boel laten, hier en daar nog wat 'mazzeltjes' oogsten, en verder het onkruid z'n gang laten gaan. Maar je kunt ook ..... nog een herstart maken! Ja hoor, dat kan ook nu nog, in augustus.


Er zijn nog veel groenten die je kunt zaaien. Er is wel een beetje optimisme voor nodig, en de hoop op een mooi najaar. Maar hey, het wordt weer warmer deze week! De zon komt weer volop terug en de dagen zijn nog steeds lang.


Voor wie zo'n herkansing wel ziet zitten, zijn de volgende twee filmpjes!πŸ˜ŠπŸ‘



                                            





5 reacties:

Anoniem zei

Nou Clarien, ben meteen op zoek gegaan naar mijn zaadbak en ga morgen zaaien.
Mijn sperziebonen zijn opgegeten door de slakken, de konijnen vonden de spitskool erg
lekker.
We hadden 34 kg aardappels, veel snackkomkommers, rammenas, capucijners, tuinbonen en er
staat nog paprika en pepers.
Rode uien waren ook gelukt.
Hoe jij aan die grote knoflook komt waar je mee op de foto staat?
Ben ik jaloers op, bij mij worden ze niet zo groot.
Dank je wel voor de tips weer.
Groeten
Loes

Lies zei

Prachtig, Clarien! ZΓ³'n veld met zonnebloemen!
Een moeilijk jaar, ook in potten..., maar(!) er valt ook te oogsten!
En de tomaatjes krijgen kleur...!
Winterpostelein werd vandaag gezaaid.
Lie(f)s.

Anoniem zei

Kan mij voorstellen dat de moed je in de schoenen zakt op sommige momenten ,maar als je hierboven leest dat er rammenas van een tuin af komt word ik helemaal vrolijk,als je bij de groenteman hier na vraagt kijken ze je aan of ze water zien branden helaas ,want ik vind dit zo lekker op wit brood met een klein beetje zout !

Gr Gemke.

Mireille zei

Zo vrolijk werd ik ban je blog. Ik had de moed inderdaad een beetje opgegeven omdat doordat ik ziek werd er bijna niks van moestuinieren was gekomen
Zo fijn om alsnog er wat van te kunnen maken! Kunnen goudsbloemen ook nog?
Bedankt weer voor je inspirerende filmpjes. Vond al die 'rommel' goud op je kamer. Groet, Mireille

Anoniem zei

Hier maar één zonnebloem en die keert ook zijn rug naar de zon, vond dat ook al typisch. Heerlijk al die gedroogde kruiden! Dit jaar drogen ze bij ons minder snel omdat het toch nog steeds vochtig is in de atmosfeer. De oven op 40 graden biedt uitkomst. Sperziebonen waren geen succes helaas, lag niet aan de zaden maar aan het natte weer (slakken), gelukkig redelijk veel courgettes en kruiden dus niet getreurd en volgend jaar beter. Misschien probeer ik nog wat boontjes te zaaien ;-)
groetjes, Johanna