Bekkies Bekkie.

on dinsdag 20 april 2021






Nou, de vraag was of ik even de honneurs waar wilde nemen. Want vrouwtje had geen tijd. Het is weer vliegentijd bij ons. Allemaal dikke zwarte vliegen in huis. Die komen uit het rietdak. Elk jaar komen die, eind april. Ik lust ze wel hoor, en vang er wel eens eentje. Als ik zin heb.


Maar nu moesten al die vliegen dus weg, en dat doet ze dan met de stofzuiger. Wat een gedoe. Láát die beesten. Morgen zitten er weer hordes nieuwe.


Maar goed. Dus of ik jullie dan even wilde bijpraten, over wat hier zoal gebeurt.






Nou, niet zoveel bijzonders hoor. Poetsen en wassen en planten en zaaien. En ook steeds maar achter die koeien aanhobbelen. Lastige dieren hoor, koeien. Die moeten nu weer op het weiland, en dan na een dag of wat is het gras op en staan ze te loeien, en dan moet dat draad weer verplaatst.


Nee, dan katten. Daar heb je niks geen werk van! 


Gewoon een bakje brokjes 's ochtends, en verder niks. Verder kun je ons fijn aaien en geven wij kopjes en we spinnen dan lief.😻 Voor ons hoef je niet al dat werk te doen, zoals dat met die doperwtjes bijvoorbeeld ....











En dan zitten die erwtjes er eindelijk allemaal in, en dan moeten ook nog de sla kropjes worden geplant en de kolen en er moet weer van alles gezaaid worden. Het gaat echt de hele dag door, tegenwoordig. Alsmaar met die planten bezig.


En wij katten maar wachten, op ons aaitje.


Want als er dan even koffie gedronken wordt ofzo, als ze dan eindelijk eens gaan zitten en je nét op schoot wil, dan moet er van alles worden gelezen, of zitten ze weer te ratelen achter dat blauwige vierkante ding. Wij worden opzij geveegd.






Ik heb gelukkig een eigen stoel, ook gewoon aan tafel, en kijk dan wel eens mee in zo'n boek. Maar het gaat echt nergens over. Er is geen kat te zien, in dat hele boek niet.


Ook niks te zien van een lekker visje, of van een vette muis ofzo. Wat ze daar áán vinden???








En dan stééds die briefjes. Van wat er allemaal moet gebeuren. Maar het kattenvoer, dat stond er niet op, en dat was bijna op! Ik had het wel gezien, maar zij niet. Pas eind van de middag, ja hoor, vrouwtje zag het, en roetsj in de auto en wegscheuren.


Je hebt dan maar een onzeker bestaan hoor, als kat. Denken ze eraan of vergeten ze het? Maar vergeten heeft ook zo z'n voordelen, want dan krijgen we soms wel eens vis uit de vriezer. 


Nu zijn er weer brokken. En nog wat dingen, ook zo'n vies blok zout voor de koeien.  


 




Mensen mensen. Wat maken ze zich toch druk. 


Ik word al moe als ik er naar kijk.







Ja en dat eten steeds, dat is ook zoiets raars. Staan er allemaal lekkere dingen te bakken, ook iets met káás ... rook ik .... en dan gaat ons vrouwtje sla maken. Sla!! Rauwe planten dus! Nou ja, ieder zijn smaak. 


Maar goed, dan moet dat weer allemaal heel ingewikkeld met die sla .... eerst overal planten zoeken, ook gewoon van onder de bosjes enzo, en dan moeten daar nog weer allemaal bloemetjes op, fotootjes maken .....


.... wat een werk! Voor sla!!!






..... en die lekkere dingen die staan te bakken ...... die branden dan ondertussen bijna aan!!!


Je ziet dat niet goed op dit plaatje hieronder, want ze heeft de burgers omgedraaid. Maar de onderkant is behoorlijk zwart. 






Maar dat met die sla dat snap ik écht niet! Onze baas laat ook wel eens wat liggen, van die bloemen enzo. Kijk, dát snap ik. Dat éét je toch niet? Maar dit keer .... at baas alles op. Hij schraapte die hele schaal uit! 


Hm, alles? Nee, dat niet. Eén bloem ging terug op vrouwtjes bord. 


Haha ...... zo ken ik hem weer!!😸






 


9 reacties:

Clazien. zei

Geweldig zeg, die Bekkie kan goed verslag uitbrengen hoor! Kun je best vaker laten doen 👍😺😻

Anoniem zei

In mijn volgende leven wordt ik kat.

Groeten
Loes

Willem zei

Tja, vandaag net gelezen dat je in het broedseizoen elke dag minimaal 10 minuten met een kat moet gaan spelen. Schijnt een hele hoop jong broed te schelen. Maar als kat weet je toch ook als geen ander dat je je niet afhankelijk moet laten maken van tweepotige wezens. Allemaal onder het motto "Een slimme kat vangt zelf wel wat".

De bloemetjes op een schaal met sla ziet er alleszins appetijtelijk uit. Van de meeste bloemen wist/weet ik wel dat ze eetbaar zijn, maar dat de bloem van de Magnolia stellata daar ook bij hoorde is splinternieuw voor me. Die had ik dus ook opzij geschoven. Maar als decoratie doet ie het wel goed.

Anoniem zei

Dag Bekkie.
Wat een knappe poes ben je, zeg!! Zo'n leuk verhaal over je dagelijkse avonturen, heb je goed gedaan!
Je ligt er ook heerlijk bij in het zonnetje. Ik moet helaas binnen blijven, want mijn baasjes zijn bang dat ik weg spring....Ach ja, omdat ik me nou regelmatig als een berggeit gedraag??
Hartelijke groetjes van Kitty, Katy en
Nicoline

MC zei

Zalige post !
Met dank aan Bekkie, wat een veelzijdige kat :)

Anoniem zei

Wa een leuk verslag. Dat mag Bekkie vaker doen. Zij en haar mensen hebben het maar fijn met elkaar op de boerderij.

Katleen zei

Haha, en terwijl ik dit lees, speelt onze kat net een megadikke muis naar binnen.
�� ik denk dat ik toch maar gewoon mens blijf;)

RiaN, Adriaantje zei

Geweldig, wat een lieve wijze, humoristische kat, mijn dag kan niet meer stuk!

Lies zei

Zàlig verslagje, Bekkie!
Groeten aan 't vrouwtje!
Lie(f)s.