Bijzonder moment.

on maandag 14 december 2020

Normaliter kijk ik geen teevee, maar vanavond zei Paul, 'Je moet nu wel even meekijken hoor, naar Rutte. Dit is wel een bijzonder moment.'


Dus daar zaten we met z'n tweeën, te luisteren naar Mark. Goh, vijf weken gaat ons land op slot. Man, dat is ook wat. Ik heb vooral te doen met al die ondernemers ... die nu weer nul komma niks verkopen ...  En al die mensen die al wat allenig zijn, en nu misschien nóg wat alleniger .... Maar helaas het is niet anders.   


Nou ja. Gelukkig is er internet. En kunnen we elkaar online nog ontmoeten! Dus, hee, hallo!! 😀😀  Gezellig dat je even langs komt op de boerderij! Ik heb vandaag niet zoveel nieuws, want het was erg druk en ik heb haast geen foto's gemaakt. Maar naar aanleiding van Mark zijn verhaal heb ik me voorgenomen om de komende weken weer wat vaker te bloggen!  


Zo dat je je niet al te erg gaat vervelen, of je misschien wel wat eenzaam gaat voelen! 😊😊😊💕


De sinaasappels .... wat hadden die nou eigenlijk te maken met de katten? 


Iemand in de reacties had het al goed geraden. Die sinaasappelschijfjes gebruik ik als alternatieve kerstballen. Voor in onze kerstboom. Die zijn kat-bestendig, hoop ik. Maar ..... ik had zóveel citrus, dat je als vanzelf ook andere dingen ermee gaat maken.


Neem wat evergreens uit je tuin (hulst, laurier, klimop, dennen of sparrengroen) en bind er een mooi lint omheen en hang er ook nog wat van je gedroogde citrus in .. en je hebt zomaar een mooie kerstdecoratie! 


 


Het is erg simpel om te maken, en je hangt ze gewoon op alle deuren. Binnen en buiten!


Maar goed. Voor in de kerstboom, dus. En vanaf morgen zie je me weer regelmatig hier, met ons wel en wee, vanuit Punthorst! 😊


 

13 reacties:

Petra1945 zei

Gelukkig... we snappen wel dat jullie het druk hebben daar, maar ik mis het zo, die bijna dagelijkse verhalen.

Marja zei

Heel mooi met die gedroogde sinaasappelen. Dat ga ik volgend jaar ook doen. Je blog vind ik geweldig.

Lies zei

'k Hoorde het deze namiddag reeds op de radio, Clarien...
Rare tijd, voor iedereen...
Je Kerstversiering -> schitterend!
Lie(f)s.

Le Cadeau zei

Veel moed, aan iedereen, tijdens deze eenzame dagen.
Hartelijk dank voor je blog, Clarien, het maakt zoveel verschil om te mogen meekijken naar het boerderij-leven, de planten, de dieren,... !

Anoniem zei

Prachtig die sinaasappels! En het geheel, met de takken en strikken en besjes, is zo mooi en feestelijk geworden.
Heb je wat tips over wat de beste dikte van de sinaasappelschijfjes is en hoe lang ze moeten drogen?
Echt heel gezellig als je weer een tijdje vaker gaat schrijven. Maar denk ook aan jezelf, dus wel (bijna) elke dag maar dan een stuk korter?
lieve groet,
Barbara

Anoniem zei

De kerstversiering is prachtig in al zijn eenvoud en goed passend bij jullie boerderij. Fijn dat je weer vaker gaat schrijven in deze lockdown, worden we even meegenomen in een andere wereld.

Anoniem zei

Wat n goed idee die schijfjes. Er liggen hier nog n paar ingedroogde sinaasappels die ik daar voor kan gebruiken
Groetjes uit Brabant,
Mariëtte

Marleen zei

Hè, wat een gezellig bericht weer.. zo heerlijk positief!
Dat van die sinaasappels ga ik ook maar eens doen.. had paar kilo gekocht maar niemand eet opeens meer sinaasappels.. tis toch wat :D

Anoniem zei

Mooi die kerstversiering ,je zal het wel druk genoeg hebben .
We hadden het kunnen verwachten want als je ziet hoeveel mensen er op hun eigen manier met de regels omgaan ,zelf nu kwam ik bij het uitlaten van mijn hond op de hei joggers tegen dicht bij elkaar dus geen afstand houden zo gaan we nog een derde lockdown tegemoet .
Meer controle en zware boetes zoals in Engeland zou welkom zijn .

Gr Petra.

Anoniem zei

Tsja lockdown, al moeten we veel missen; we gaan er met ons allen een warme kerst van maken! Dus bijten we door de zure appel heen en zoals je zegt we hebben ook nog internet en telefoon en eten en warmte ... Werd Jezus ook niet onder rare omstandigheden geboren en ze moesten al heel gauw ook nog op de vlucht voor die gekke koning Herodes!

Hemelblauw zei

Gezellig om de komende tijd hier refelmatig te kunnen komen lezen! Ik vind het altijd leuk om je stukjes te lezen, waarover het ook gaat. En de foto’s zijn ook weer mooie illustraties van je buiten- en binnenleven. Dank!

Sjaan mul,france. zei

Bedankt ,voor alle mooie foto's die je genomen hebt van de dieren en planten op de boerderij.
Ook voor de vele tips over de moestuin en de vele manieren van verwerking van de oogsten en gebruik van de kruiden.
Je inspireerde mij vele malen en hoop nog veel te lezen en te leren van je blog.

Anoniem zei

Wat heb je mooie decoraties gemaakt met de schijfjes! Dank weer, voor je foto's, je inspiratie maar vooral je mooie bespiegelingen. En ontzettend fijn om steeds wat gezonde buitenlucht bij je te kunnen opsnuiven! ;-) Lees en leef al jaren met je mee en ben je daar dankbaar voor. Warme groet, Pauline