Wat er nog meer gebeurde ...

on woensdag 11 juli 2018Ik raak haast niet bij met bloggen ... er gebeuren steeds zoveel dingen die de moeite waard zijn ... dat ik aldoor achter loop.

Want behalve een heleboel visite bij ons thuis, was afgelopen weekend ook het 'Puur Pampus' weekend. Op het eilandje Pampus was een tweedaags festival, in het teken van hergebruik van afval.

En wie waren daar ook?? Tassenteam Bussum!! 

Je ziet wat nieuwe gezichten. Tassenteam Bussum loopt als een speer. Er komen steeds meer leden bij. Zo langzamerhand wordt het een echt bedrijf. Tasjes maken van hergebruikte stoffen, en die voor weinig verkopen, het is echt een groot succes.

Nog steeds gaat bij elke tas een flyer met tips, voor hoe je minder plastic kan gebruiken. En nog steeds zijn alle dames heel enthousiast.Dank voor de foto's Annie! Het zag er geweldig uit!

Oja ... enne .... de naam is veranderd. Mocht je ze zoeken. Ze heten tegenwoordig Tassenteam Gooise Meren. Ik moet er nog even aan wennen ... 😊


Iets anders ...

..... de kippen! Een paar ervan zijn verhuisd!

Gisteravond in het donker zijn vier kipjes uit het hok gehaald en even geparkeerd in het nachthok van Brit (die daar niet in zat natuurlijk). Vanmorgen vroeg die vier overgeladen in een bak, en ze zijn met Paul meegereden naar Amsterdam.

Vier kippen op avontuur!


Paul had kippen beloofd aan collega Jody, omdat hij vindt dat wij er veels teveel hebben. Wat ook wel zo is natuurlijk. Maar weet je .. elk dier heeft zo z'n eigen plek in de groep, en op het erf. Afscheid is altijd moeilijk.

En dan moet je kiezen .. wie gaat er weg? Ik heb drie van de aprilkuikens genomen, en één volwassen hennetje. Dan heeft Jody ook snel eitjes. Hopelijk.


Er is echt naar deze kipjes uitgekeken, en ze zullen hier vast een prachtig leven krijgen! Het ga je goed, kippen! 😊

Nu we het toch even over Paul hadden .... (nog even opscheppen hoor) .... hij heeft van 't weekend de Fausto Coppi gefietst. Dat is een van de zwaarste tochten ooit. Aan de éne kant denk je .. hoe ouder hoe gekker ... aan de andere kant ... wat een topper is het!!!!

Trots!! Ook op de fietsmaten!

Zelf heb ik vandaag de tijd een beetje verprutst, met de sproeiers. De grote sproeier deed het niet, hij draaide niet meer. Omdat het ook een geleend exemplaar is, heb ik bij Wildeboer hier verderop vandaag twee nieuwe sproeiers gekocht.

Twee iets kleinere.

Daar zit weer een hele wereld achter, achter sproeiers en achter beregening. Daar moet je bijna wiskunde voor gestudeerd hebben!De meneer die mij hielp wilde van alles weten over onze pomp. Hoeveel druk hij geeft enzo. Ik had een foto gemaakt van het plaatje op de pomp en hup daar ging hij aan het rekenen. Zelfs de oppervalkte van een circel werd berekend.

Weet jij het nog? Iets met pi, en dat dan kéér de straal in het kwadraat. Of de halve straal. Nou ja.

In elk geval kreeg ik uiteindelijk twee sproeiers mee.

Haha weer twee nieuwe mannetjes op de tuin.

Nou het ging meteen alweer mis want ... echt grappig ... ik had de sproeiers aangesloten, weer helemaal terug naar de kapschuur, stekker erin ... en toen ineens kwam Brit met een gáng langs mij heen schieten. Staart tussen de benen.

Bleken die beide mannen in de lucht te zijn gevlogen!! Brit was zich wezenloos geschrokken!

Toch teveel druk? Wéér op het fietsje naar Wildeboer.

En het bleek dat ik ze niet goed had vastgemaakt. 

Ik had de Geka koppeling (die ijzeren) vastgedraaid aan de gewone plastic Gardena koppeling. Dat moet helemaal niet zo. Het ging ook al heel moeilijk.

Je moest die Geka koppeling direkt aan het mannetje vastdraaien, aan zijn onderkant. En dan nog met wat van dat flinterdunne witte tape ertussen, tegen het lekken.

Zo leer je weer wat. Door het eerst fout te doen. Het wordt een gewoonte geloof ik. 
Hoe dan ook. Ze staan. De heren Q en Q.
3 reacties:

Wendy zei

Oh nee, nu heb ik gelijk het beginnummer van Q&Q in mijn hoofd.....Lang, lang geleden.

Anoniem zei

Dag Clarien, afscheid nemen doet pijn, maar de kippen zullen vast in goede handen zijn en komen in een prachtig hok! Hopelijk volgt er snel een eerste ei! Tip uit eigen ervaring: ik legde altijd een oude krant onder de slaapstok. De volgende ochtend kon ik zo de krant met de niet al te fris ruikende kippenmest weggooien. groeten, Linda

Willem zei

Och, Tassenteam Gooise Meren kan er best bij door. Tijdens mijn werkzame leven heb ik ooit te maken gehad met de veiligheidsregio "Gooi- en Vechtstreek" en die naam vond ik Of toch vrij bedenkelijk voor een instituut dat veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.
Of het nog onder die naam opereert weet ik niet, want het 'verplichte' werken heb ik al een kleine 10 jaren achter me gelaten.