Dorst.

on maandag 2 juli 2018
Alles vraagt om water water en nog es water.

Vanmorgen was de was aan de lijn elke keer in twintig minuten droog. Zo snel als die was droogt, zo snel drogen ook je planten! Nou ja, niet helemaal gelukkig, want bij planten zit dat vocht opgesloten in cellen, en daar zit een velletje omheen, en zo héél snel droogt dat nou ook weer niet uit.

Maar toch.

En de dieren ....

Overal om het huis staan gevulde waterbakken, en binnen zijn de bakjes ook steeds gevuld. Maar ik moet zeggen, het is echt niet zo dat de dieren ineens heel veel water naar binnen slokken. Echt niet. Zij hebben dat boek niet gelezen, dat je twaalf glazen water per dag moet drinken. Of hoeveel was het ook alweer?

Nee hoor zij drinken af en toe kleine beetjes, net als altijd.

Met mijn tuin ging het wel snel bergafwaarts ineens ..... alle uien waren in één dag omgevallen .. en alle bieten ook.

Ik ging in de paniekstand .... gieters en gieters vol met water opgeschept uit de Beentjesgraven ... en over die bieten en uien heen gegoten. Gisteravond was dat.

Vanmorgen kijken, ik verwachtte echt een wondertje van allemaal frisse opgerichte planten .... maar alles lag nog steeds plat.

En vanavond is voor het eerst weer de sproeier aangegaan op de tuin. Het mag nog, hier in het Vechtdal, tappen uit de sloot. Maar misschien over een tijdje niet meer. De waterschappen zijn zuinig op het water!
Verder was het een overvolle en erg drukke dag. En lokt mijn bed.

Dus ik eindig maar gewoon ... met een serie foto's die ik vond toen ik hier op het blog de zoekopdracht 'water' invoerde.

Leuk, al die plaatjes van water en van regen. Kijk maar goed, want voorlopig krijgen we de regen verder niet te zien.
Afbeeldingsresultaat voor storm

Afbeeldingsresultaat voor onweer

Teruste!!


💧💧💧💧💧💧💧💧💧


6 reacties:

Willem zei

Tja, de meeste honden en katten denken met deze weersomstandigheden waarschijnlijk 'BEKIJK HET MAAR' en kijken met verwondering naar de 'mensch', die claimt een met rede begaafd wezen te zijn, en toch onder deze tropische omstandigheden nog aan het werk gaat. En meer praktisch; misschien hebben dieren een andere 'waterregime' dan de mens.

Wat een geweldige foto van die bliksem boven het water. Ergens bij het IJsselmeer of toch een ven op de Bussumse hei, waar ik als jong militair zo afgebeuld ben? Diep in mijn hart ben ik best een beetje jaloers dat je die in je verzameling hebt. Zou zelf ook graag deze foto gemaakt hebben.

Hilly Nicolay zei

Ja, wat droog is het en het blijft nog even zo.
De vogels hebben ook dorst. Gisteravond de bak gevuld met vers water.
Bij het omdraaien zat er al een vogeltje bij.

Mooie foto's.

Wieneke zei

Het zijn maar 8 glazen water, dus het valt mee :-), maar de droogte begint wel zorgelijk te worden. Je merkt het ook aan de bomen, die laten nu al bladeren vallen. Ik kan me wel meer langdurig droge periodes herinneren. Onze weilanden helemaal geel en dor. Maar na een paar flinke buien weer zo groen als......juist. Wat ik altijd doodeng vind is dat de kans op bos- en heidebranden met het uur groter wordt.
Sterkte met je planten. Je komt niet meer onder het bewateren uit. Het moet gewoon.

Anoniem zei

Het enige groen dat blijkbaar totaal geen last heeft van de droogte is dat groen wat je liever kwijt dan rijk bent. De heremoes en het zevenblad groeit hier vrolijk verder helaas.

Clarien Cornelisse zei

Klopt als een bus! Het zou een stuk duurzamer zijn als we dat gingen eten in plaats van al die kwetsbare dorstige groenten! :D

Anoniem zei

Kan je niet alvast de lege regentonnen vullen met water uit de beentjesvaart. Als er een beregeningsverbod komt,kun je in ieder geval.nog even vooruit met dat water.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...