Vocht.

on zaterdag 12 mei 2018

Zonder vocht géén groei. Zonder vocht ..... is er helemaal geen leven mogelijk.

Tot nu toe heb ik op alle tuinen nooit beregening gehad. Altijd was het gewoon .... slepen met gieters, en water uit de regentonnen. Er was nooit drinkwater op de tuin. Nou ja alleen in mijn bidon dan. 😊

Maar nu hier een prachtig beregeningssysteem blijkt te zitten, met een pomp die op de sloot is aangesloten .... ben ik daar wel heel blij mee. Je moet er wel zorgvuldig mee omgaan. Te snel beregenen, of vaak en kort, geeft kwetsbare planten met ondiepe wortels.

Het sproeisysteem is nog niet af. Op de moestuin moet ik het water nog gewoon met emmers uit de sloot scheppen, en aangezien dat een heel karwei is, wordt je vanzelf efficiënt met water. Het komt alleen maar in de zaai geultjes, en na het zaaien snel weer afsluiten met droog zand.
Verderop moesten wat kooltjes worden verplaatst. En courgettes geplant.

Daar gaat het weer anders. Je maakt een plantgat, en giet daar wat water met verdunde poepsoep in. Dan hebben ze in één keer hun eten en drinken.

Zo'n gierton op je tuin is echt handig. Schep er regenwater in, en dan wat mest, en vervolgens elke keer als je er van gebruikt, ook weer aanvullen. Stop ook je brandnetels erin en ander groenafval. Voor gebruik telkens even roeren.

Allemaal mineralen.

De yoghurt is klaar.

Hij is behoorlijk dik geworden, en lekker friszuur. Het is wel wat klonteriger dan de yoghurt uit de winkel. Niet zo mooi homogeen, en crème-achtig, zeg maar. Maar de smaak is prima!

En who needs homogeen en crème-achtig?

Nu hadden we ook nog yoghurt staan. Niet aan gedacht. Nu is er teveel.


Nou dan maken we een yoghurttaartje.

Met een pot perziken uit de weck, en wat koekkruimels, wat gelatine ....


.... heb je al snel een heel leuk taartje. Maar hij is nog niet af.

Je ziet hem maandag! Fijn weekend.

🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰1 reacties:

Anoniem zei

Als ik yoghurt maak giet ik het laagje wei er meestal af en ga er even met de garde door. En de regen komt eraan! Goede zondag.