Afleiding gezocht!

on woensdag 2 mei 2018
Ook vandaag liep de dag anders dan gepland. Op een leuke manier. Want men liep hier af en aan op het erf.  😊

Ik wilde vandaag het wortelvak gaan wieden. Dat is veel werk en het is lastig werk. Die ieniemienie wortelplantjes zijn haast niet terug te vinden, tussen snelgroeiend onkruid. Hoe wied je dat ooit? Nou, met veel geduld en veel gepriegel dus.

Maar gelukkig stelde Paul voor om met Brit naar het bos te wandelen. Top. Uitstel van executie.


In het bos is het schitterend lichtgroen. Tientallen vogeltjes, alles bruist van het leven. En ... de salade hangt boven je hoofd. Citroenfris smaakt dat jonge berkenblad. Ontstaan uit fris regenwater en helder zonlicht en zuivere boslucht. Dus proef het, of neem een handjevol mee!

Thuis zat op de tuinstoel een vriendin te wachten. Op mij en koffie. Leuk, weer afleiding. De wortels wachten wel.

Zo ging het een beetje de hele dag door. Ik kreeg ook nog wijze boerenraad! Klaas kwam langs om te bekijken of hij mijn handzaaier misschien kon repareren. Daar had ik om gevraagd. En later liepen we op de tuin en kreeg ik allerlei advies over de gewassen.Hij legde uit dat de rogge ook het zo goed doet omdat het op gescheurd weiland is verbouwd. Dat gaat een of twee jaar goed. Maar na een tijdje wordt het minder en moet je bijmesten.

Tja dat klopt. Die rogge moet ook in de vruchtwissel ... zal ik volgend jaar dan maar de hele tuin omwisselen? Ik vroeg nog een en ander over de andere granen. Het regende boerenwijsheid. Dat komt allemaal terug in blogjes hoor, al die adviezen.  😉

Iemand anders, ook vol van die wijsheden, kwam langs, of we belang hadden bij nog wat brandhout. Jazeker.

En we keken eventjes bij de nieuwe kuikens.


Hij vond het ook een mooi rustig plekje, en stelde voor om alle overige kuikens ook maar meteen hier bij te zetten. Met eventueel nog een van de drie moeders erbij.

Want daar zat ik over te dubben .... wat te doen met de kuikens die er vandaag en morgen weer bijkomen? Nou, verhuizen dus. Doen we morgen.

Einde woensdagmiddag is tegenwoordig vaste zaai-middag. Met hulp! Door dat vaste tijdstip hebben we nu al vele vele bakken in de voorzaai staan. Vooral bloemen.


Ook alle grappige en gekke zaden hebben we gezaaid vandaag. Pinda's. Spaghetti courgettes. Okra's. Nog nooit gegeten, okra's.

Ken jij ze?
Na het avondeten moest ik nog steeds dat wortelvak wieden.

Dus .... eh ..... Paul?? Wil jij .....

Haha, hij ruimt altijd af hoor. Na het avondeten. Vindt hij leuk! 😜

Goed. We zijn er. Nou, zie jij wortels?

Uien wel, die staan overal tussen. Maar wortels zie je nog haast niet. Dan eerst maar de bietjes.


Pompom.

De meimaand is weer begonnen. De wiedmaand. Je weet wel, die maand die zes weken duurt! ;-)


7 reacties:

Petra1945 zei

Clarien, kun je inmiddels al zien of het oorspronkelijke - oudste - kuiken een Pino of een Pina is? Wat gaan jullie met de haantjes doen... in de diepvries?

Willem zei

Okra's ken ik van een jaar of 5 terug. We vierden, samen met de kinderen, ons 25-jarig huwelijk op Curacao en kregen ze daar op enig moment te eten.
vele jaren later ontdekte ik tijdens een vakantie op Kreta een plant met een erg mooie bloem. Het bleek de Abelmoschus te zijn. Later iets opgezocht over die plant en het bleek de leverancier te zijn van okra's. Okra's zijn de nog niet rijpe vruchten van de Abelmoschus.
Ik krijg de foto niet toegevoegd aan dit bericht, maar zal jou die via de mail sturen. Helaas kun je aan de foto niet zien hoe groot de bloem in werkelijkheid is, want het is een joekel.

Anoniem zei

dag Clarien, wat een idee dat berkenblad te eten, dat ga ik zeker proberen. Was gisteren aan het onkruid wieden in de tuin en zag bloeiend herderstasje ("onkruid")en heb het geproefd. Het smaakt heerlijk naar tuinkers. Het is super genieten van je lieve kuikentjes! groeten, Linda

Clarien zei

Hermanna ik denk een Pina ... want er is nog geen kam te zien. De haantjes gaan als ze gaan vechten misschien de diepvries in of naar de handelaar. Maar tot nu toe leeft alles hier in pais en vree dus hoeft er nog niks weg. :-)

Willem dankjewel. Ik zal ze zeker in de kas zetten. het leken mij ook tropische planten.

Linda leuk dat herderstasje. Ook voor in de sla dus! :)

Willem zei

Een typefout in mijn vorig bericht; 5 moet 25 zijn. Het was 1996 toen we in Curacao waren.
Leermoment; het loont de moeite om een bericht even na te lezen voor je het plaatst

Anoniem zei

Ik at regelmatig okra's toen ik voor een langere periode in Brazilie was. Daar worden ze overal verbouwd en gegeten. Wat ik me er nog van herinner is dat ze een beetje slijmerig zijn maar ik vond ze heerlijk!

Anoniem zei

Ik heb ze trouwens ook een keer in NL proberen te verbouwen met meegenomen zaad vanuit Brazilie. Dat werd helaas niet was, te koud hier. Een kas kan dan id uitkomst bieden :)