Goeie Dagen Slechte Dagen

on dinsdag 7 februari 2017Ach zo´n slechte dag was het helemaal niet. In de paardenstal zijn de ramen en deuren vandaag gemaakt. Met vier vijf zes man werd er weer hard gewerkt.

Dus dat zat wel goed.
Maar toch ..... soms heb je er zo´n dag tussen zitten ...... pffffft. Doodmoe word je van zo´n dag. het begon er al mee dat Brit gisteren heeft zitten snacken op de composthoop van de buren.

Toen ik haar betrapte en naar haar toe liep slokte ze héél snel alles naar binnen. Zonder kauwen. Geen idee wat het was wat ze at. Beschimmeld brood? Bedorven vlees of een dood dier? Nou ja ze was vandaag erg tam en ik kon de hele dag diarree scheppen in de tuin.

Ook heeft ze gisteren een euro opgegeten.

Ja met zo'n dier beleef je heel wat. Brit doet haar instinct van 'aaseter' echt eer aan. Ze eet alles. Stukken rat en dode muizen en hout en hele eikels en hazelnoten. Even doorkauwen en hopla, weg zijn ze. En euro's dus. Maar dat was per ongeluk.

Zo'n rat eten, dat mag dus niet, heb ik gelezen. Want ... ziektes enzo. Maar hoe voorkom je het? Zij vindt ze altijd eerder dan ik en dan is er al een hap uit.

Verder was ik vandaag in Zwolle voor het bevolkingsonderzoek. De afspraak was om 14.35 maar ja .... het was iets verder dan ik dacht. En bij de parkeermeter moest je je kenteken invoeren.

Kenteken? Weet jij je kenteken uit je hoofd?

Teruglopen naar de auto, etc etc, en om 14.38 was ik binnen. De dames gingen net even theepauze houden. Om 15.00 kwamen ze terug.

'U was te laat!'
'Uhm ja, maarre, parkeermeter enzo.'
'Het is erg druk. Als u toch nog een onderzoek wil kan dat nog wel een uur duren. Of langer.'
'Ja maar .... ik heb een pup in de auto zitten.'

Enfin .... ik kon onverrichter zake weer naar huis. En een nieuwe afspraak maken. Hoi.  :(

Ja dat hierboven komt natuurlijk door mensen zoals ik .... niet op tijd komen. Stom!!

Oh, en zo waren er nog 1001 dingen vandaag, die fout liepen. Wel waren er gelukkig nog twee stukken taart in de koelkast.

Een zoet einde van een vrij bittere dag! ;-)


5 reacties:

Anoniem zei

Ontworm je Brit wel geregeld en op tijd? Omdat ze zo van de straat zit te (vr)eten, moet je dat wel echt goed bij houden.
Wat de borstenknijper betreft en Brit in de auto, je kunt hem beter leren om paar uur in de bench te zijn. Dat geeft jou weer rust als je even boodschappen of zo onderzoek moet doen.
Het is een schat van een hond en ook erg mooi om te zien, maar ze is wel heel erg ondernemend. Het afleren om niet meer van de straat te eten is heel erg moeilijk. In de 16 jaar dat wij onze hond hadden, heeft hij tot het einde poep en vermold hout van de straat gegeten. Je krijgt dat er niet echt uit, daarom is een wormkuur zo belangrijk.
Sterkte met je 'monster'.

Anoniem zei

Mijn hond was als pup niet zo ondernemend maar wel een ongelooflijke stuiterbal. Het advies van de meneer van de puppytraining was om hem op momenten dat het voor mij handig was de hond een uurtje in de bench te doen. Rust voor de hond. Rust voor jou. Misschien voor jou ook een handige tip. Succes en sterkte!

Anoniem zei

doe hem aan een lang touw aan een paaltje in de grond. zo kan hij niet ver bij je vandaan en leert hij bij je in de buurt te blijven.

Clarien Cornelisse zei

Oja poep eet Brit ook. Die was ik nog vergeten.

bedankt voor het meedenken anoniemen! :D

Mijke zei

Tegen poep eten schijnt een stukje eierkoek nu en dan te werken! Of veendrenkstof (geen idee wat het is). Of van voer wisselen; als mijn moeders hond enkel vers vlees krijgt eet hij geen poep, staat hij op brokken eet hij wel poep.

Ohja, kijk uit met eikels; die zijn héél giftig voor honden! Net als kastanjes. Vanwege de tannine (geloof ik) die er in zit. Hazelnootjes mag wel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...