Rotterdam.

on maandag 31 juli 2017
Robbert en Merel hebben in juni een huis gekocht in Rotterdam. Hun eerste echte eigen stekkie. En wij waren er nog niet geweest ... door alle drukte hier.

Zondag kwamen de meiden in Punthorst op de dieren passen en konden wij op pad. Lang geleden dat ik van het erf af geweest was!  :D

De afstand valt best mee. Op een rustige zondag ben je in anderhalf uur bij hun huis. Ze wonen in een van de wijken van Rotterdam die intact is gebleven in de oorlog. Mooie vooroorlogse huizen. Een buurtje met veel starters en jonge gezinnen.

Mooi die details, nog de oude portalen en glas in lood ramen.

Natuurlijk was alles strak opgeruimd (als pa en moe komen) zo mooi was het en ruim en licht. Echt een leuk huis, helemaal opgeknapt en ingericht! En ze hebben geluk met een prachtig uitzicht. Als je vanuit je huis de lucht kan zien ... en wat bomen, ja dan zit je goed.

Ik dacht dat ik nog wel gordijnen ofzo moest maken maar nee hoor. Die hingen er ook al. Grappig, gordijnen aan een draad. Kende ik nog niet. Scheelt een hoop gedoe met runners enzo en boren in de muur.Ommetje maken.

Kinderrijk buurtje. Hm ..  (:D:D)Nee dat zit wel goed. Die twee zitten daar prima!

Terug naar huis. Wát een vrachtauto's .... hele colonnes passeren we. Het Truckerfestival in Assen was net afgelopen. Al die jongens weer naar huis. Gelukkig zitten wij op de andere weghelft!

Ja en dan vandaag .... maar ik hou het even kort hoor .... het was weer poetsdag en wasdag en in de middag wilde ik de ramen nog even doen want het is één en al vliegenpoep. Dus, emmer met azijnwater en spons en stapel poetsdoeken mee naar buiten.

Maar toen reed Roelof het erf op en hij had drie dorsstokken bij zich. Wat leuk!!!

Ik ga dat nu niet uitgebreid vertellen (haha misschien ben je die rogge wel een beetje zat) maar bij mij ging de emmer meteen aan de kant en ik ben gaan dorsen. Roelof deed het voor en Karin en ik hebben 's middags nog een uurtje staan slaan op die aren.

Moeilijk? Niet echt. Maar wel een bende krijg je, en het is veel werk om de rogge schoon te krijgen.We mogen ze één week lenen! Tegen die tijd hebben we de slag wel te pakken. Hoop ik. Nu nog niet in elk geval! 😊

En deze schitterende foto kreeg ik toegestuurd van de andere kant van het dorp, want daar ging de zon óók onder!

3 reacties:

Anoniem zei

Lijkt mij ook een leuke buurt, ziet er gezellig uit, knus. Ze boffen dat ze op hun leeftijd al zo fijn kunnen wonen in een stad als Rotterdam.

véronique van den bossche zei

Hallo,ik had een vraagje over je lekkere 'eenvoudige' havermout koekjes...Hoe hou je die krokant?ik had ze in een blikken doos maar ze zijn nu weer zacht geworden.Nog steeds lekker hoor maar toch...

Clarien Cornelisse zei

Waar stond dat recept ook alweer?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...