Schuren en stoelen.

on donderdag 18 mei 2017Gisteravond hadden we een spontane opruimsessie in de schuren en vandaag ben ik daar maar mee verder gegaan. Want zoals het nú is kun je er haast niks in terugvinden. Waar zijn die en die schroeven, waar is de boor, waar is dat ene handige plankje en waar zijn de konijnenbrokken?

Allemaal geen idee.

Opruimen dus.

Het afgelopen jaar heb ik heel wat handigheidjes afgekeken. Als je een serie lange houten palen of planken hebt, dan timmer je een plankje tegen de dwarslatten, en alles kan er mooi rechtop achter staan. Heel overzichtelijk. Hoewel boren handiger was geweest, want mijn spijker sloeg dubbel.

Maar het zit vast daar gaat het om.

Een groot deel van de rommel is op zolder opgeborgen, en de rest gesorteerd en alles geveegd. Zo dat is deel één.

Dan, het volgende deel van de kapschuur. Daar staat ook weer van alles. Bijvoorbeeld een hele serie karton tegen de muur. Waar ik dat voor bewaar, vroeg Paul. Grappig, ziet hij nou niet dat dat een pad door de rogge moet worden?

Tssssss .... geen boer he?


Zoveel poep als er ligt, en dode vogeltjes ook. Jonge zwaluwtjes, uit het nest gewerkt, of misschien door die kat van laatst te grazen genomen? Ik hoop van niet. We moeten haar wel trainen .... alléén de muizen vangen! En hele dikke spinnen, dat mag ook. 😊

Karton gaat ook naar zolder. En de rest uitzoeken.

In de derde schuur staat een stapel verhuisdozen in een hoek. Wat daar in zit? Ik weet het ook niet, we kijken wel even. Het zijn de dozen met weckflessen en glazen flessen en ook nog met Oude Meuk. Ja dat mis je allemaal niet zo snel.

Er zitten wel leuke dingen tussen maar eigenlijk is er geen plek voor al die spullen.

En onderop de stapel is een ontzettend ingedeukte doos. Helemaal plat door het gewicht van al dat glas er bovenop. Er blijken gloeilampen in te zitten!! Haha wie dat daar zo neergezet heeft ... wat een oen!

Wonder boven wonder zijn ze nog heel.

Ik heb me er een breuk naar gezocht, naar die gloeilampen. Uiteindelijk moesten we nieuwe kopen. Domdom.

Ja en dan zijn er heel veel spullen die uit al die schuren komen. Voorlopig gaat dat allemaal in de container. Ik ben zo blij dat we hem hebben gehouden. Paul vond hem lelijk en wou hem weghebben ..... maar weet je hoe handig zo'n container is?

Er kan oneindig veel in, er komen geen beestjes in, het blijft er kurkdroog .... en het mooiste is ............ hij kan dicht!!

Zo. Opgeruimd! En die container, dat zoeken we later dan wel weer uit. Een volgend project.

Het is al kwart voor vijf als ik bij 'Noggus en Noggus' aankom, de leuke kringloopwinkel in Staphorst. Voor stoeltjes. Van die simpele houten, die je kan verven. Nou, ben benieuwd, we hebben een kwartier.Het blijft een super formule. Je kunt je eigen overtollige spul kwijt, en voor een klein bedragje neem je dingen van anderen weer mee naar huis. Stoeltjes zijn er, ze zijn wel wat gammel, maar soit. Ze zijn leuk!

En die jurk ook. Of is het een onderjurk????


Ze voelen zich meteen thuis in de paardenstal. En ... als we oud en bejaard zijn kunnen we ze ook nog buiten zetten. 

Paul met pijp, en ik met sokken op de pennen. 
2 reacties:

Wonen en leven in Roemenie zei

Een kringloopwinkel is heerlijk. Toen we nog in Nederland woonde en ergens naar toe moesten keken we altijd of daar een kringloopwinkel in de buurt was , je ziet dan weer andere dingen dan in je eigen omgeving.Leuk de stoeltjes en de andere dingen . Veel plezier ermee.
gr Henriette
www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

Anoniem zei

Hahaha, Paul met pijp. Zie jullie al zitten en dan met 8 kleinkinderen waar jullie achter aan moeten rennen. Helena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...