Vier dingen maar

on zaterdag 4 april 2015Alles wat er op onze planeet aanwezig is, wat je kan zien, voelen, ruiken, vasthouden ....  dat bestaat allemaal uit maar vier dingen.

Vuur, aarde, water en lucht.


Daar bestaat alles uit. Vier dingen. Wijzelf bestaan ook uit die vier dingen. En alles om je heen. Je kleren, je eten, je kinderen, de natuur ..
Bijzonder idee toch? Vier dingen maar.

Alleen maar aarde, dat zijn de mineralen, en vuur, dat is de energie, en water en lucht, de vloeistoffen en gassen. Ik dacht daar vandaag aan bij het poten van (het zoveelste rijtje) uien. Dit uitje heeft ook weer die vier dingen nodig om te groeien. Net als ikzelf trouwens.

Het maakt het voor de tuinder wel eenvoudiger. Om te zorgen dat het goed gaat met je gewassen, moet je dus zorgen dat die vier elementen kloppen. Is de aarde waar hij in staat schoon en levend? Is er frisse lucht en genoeg water? Genoeg zon?

Check, check, check, check. Nou, dan moet het goed komen met je plantjes!

Heb je zelf ook een favoriet element? Zelf hou ik het meest van wolken. Dat zijn eigenlijk twee elementen, water en lucht. Ongeveer driekwart van mijn foto's bestaan uit wolkenluchten. Wel duizend foto's heb ik daarvan gemaakt.

Want die wolken, die zijn nog niet verpest beïnvloed door mensen. Die zijn al vier miljard jaar lang hetzelfde. Gewoon ... zichzelf.Haha ik laat het bij deze hoor, de andere negenhonderdzevenennegentig foto's laat ik maar zitten!
Fijn paasweekend!


4 reacties:

Anoniem zei

zon en zee daar hou ik het meeste van, dat zijn er dus ook twee. gr Linde

Martine zei

Oh wat geniet ik van deze post.......ik vergeet bijna je zalig pasen te wensen.....

flip van de Vrie zei

Mooie blog, u heeft veel ervaring in tuinieren.Weet u hoe je waterkers kweekt? zie mijn blog

Flip van de Vrie

Start Business in Delhi zei

What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...