Verrassingen

on donderdag 11 september 2014
Soms rij je al jaren langs een bepaalde plek, zonder te weten dat daar iets moois te zien is. Zo verging het mij gisteren, toen ik op weg naar het noorden over de A6, langs wegrestaurant Haje reed. Ik stop daar wel es om te tanken, maar nu reed ik de parkeerplaats op. Ik was vroeg voor mijn afspraak, en ging daar maar es kijken of er wat te wildplukken viel!

Sandalen uit. Dichte schoenen en plastic zakken heb ik altijd wel in de auto liggen.
Ik moest eerst dóór het restaurant heen, en verwachtte gehaktballen, bamihappen, snelle snacks en plastic speeltjes. Maar nee, het was een en al duurzaamheid daar! En een complete bio winkel!

Maar buiten was het nog mooier.....
Het leek wel een of ander resort!!

De prachtige Ooievaarsplassen. Kikkers springen je om de enkels. Hele mooie stille hoekjes, uitkijkposten, wijde vergezichten. En er was ook een hoek met wat dieren. Vooral de twee reusachtige varkens die daar lekker bij het water lagen, vond ik mooi ... kijk es wat een lief gezicht deze ene heeft!Mét of zonder kleine kinderen, een heel mooi plekje om te wandelen! En als je van wildplukken houdt, vlierbessen zijn er nog zát, hoewel ze wel op het laatst zijn ....... en ik zag ergens een paar walnootbomen. Als je die ziet, kijk dan vooral goed in het gras eronder. Je ziet van die zwarte dingen liggen, misschien denk je het zijn drollen ....

.... maar nee hoor het zijn noten!

En dan na de wandeling lekker op het terras!Ja wat een verrassing was dat zeg, die Haje!! Zeg maar net voorbij Almere, richting Lelystad.

En in Lauwersoog was er nóg een verrassing. Of eigenlijk moet ik zeggen, een ver-assing ....

Het grootste visrestaurant in de as!! Waar we vorige week nog aan de verse lekkerbekjes zaten!! Ongelofelijk als je dat zo ziet branden! Er werd nog volop geblust toen ik daar langsreed. Nou ja ik mocht er niet komen met de auto natuurlijk, dus het laatste stukje lopen.
Wat mij opviel .... het was nog geen 'Brandmeester' dus nog volop geblus en aktie overal, maar de nieuwsgierigen liepen gewoon vlák bij de brandweer te koekeloeren en in de weg te lopen. Waren gewoon over het roodwitte lint heengestapt.

Niemand werd weggestuurd. Het was bijna gezellig.

Nou zijn Groningers ook niet van die opgewonden standjes, dus die worden misschien wat makkelijker geduld als 'ramptoerist'. Ze staan er gewoon rustigjes bij. 

'Eem kiek'n'. 
'Hai hai hai.'

Het is wat hoor. Gelukkig geen gewonden. Maar zal wel even duren voor we hier weer verse garnaaltjes kunnen halen .....1 reacties:

Boerderij Zinin zei

Wauw, wat een prachtige plaatjes daar zeg! Wij rijden daar regelmatig langs, de eerst volgende keer gaan we daar ook maar eens pauzeren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...