Zaterdagse pannetjes.

on zaterdag 1 juni 2024




Na een stevig ontbijt, inclusief zaterdagkrant, werken Paul en ik op zaterdag meestal een aantal boerderij klussen af. Vandaag was Paul aan het maaien. Dat duurt bijna de hele dag. Voortuin en achtertuin, erf, de paden op mijn moestuin en in de paardenbak, rond het weiland, en ook nog een deel van de paden van De Zonnehorst maait hij. 


Zelf was ik vanochtend eerst eventjes in Nieuwleusen. Daar is een groepje bevlogen groene mensen, net zoiets als Prachtlint, bezig om een voedselbos aan te leggen. Vandaag was de open dag en lieten ze zien hoe het worden gaat.





Mán, wat een prachtig en ambitieus plan! Hm .... misschien ook iets voor Staphorst? Ik heb uitgebreid met de werkgroep gesproken, en onze gegevens achter gelaten, zodat we dit verder kunnen volgen. 


Wel zou ik het dan een stuk simpeler willen houden. Want hoe mooi ook, met moestuin en kruidenspiraal en paddenpoel, dan heb je er wel héél veel werk aan. Maar goed, hier in Nieuwleusen hebben ze dan ook een flink team vrijwilligers!


 



En thuis was mijn klus vandaag om het pompoenenvak af te maken. Ik had nog een krat voorgezaaide plantjes staan en die zijn er meteen in gezet.


Omdat het vak vrij kaal is verwacht ik hier niet veel slakkenvraat. Maar toch heb ik even een paar planken neergelegd. Daaronder verzamelen de slakken zich overdag, en dan kun je ze zó pakken en ergens neergooien waar ze geen schade kunnen doen.





We waren vrij laat voor de lunch. En stonden toen knus met z'n tweetjes achter het fornuis, elk achter ons eigen pannetje. 


Paul had zin in eieren. En ik had een paksoi meegenomen van de tuin. En een handvol doperwten en wat vroege tuinbonen. Dus, Paul had een geel pannetje en ik een groen. Door mijn groenten ging overigens nog wél een schuif kruiden, sojasaus en tahin. 



 

Zaterdagse pannetjes. En alles ging weer schoon op natuurlijk!

0 reacties: