Hooien. (eindelijk)

on zondag 23 juni 2024




De boeren halen opgelucht adem. Eindelijk droog. Eindelijk maaien.


Donderdag kwam overbuurman langs. "Ik wou zaterdag maaien', zei hij. Fijn dat hij dat wil doen! We hebben het hooi nodig voor de geiten. 


Dus ik ben vrijdag als een razende roeland dat weiland over geweest. Er zitten wat wilde eenden te broeden in het hoge gras. En hier en daar ligt een draad los. En de geiten moesten even in een apart omheind deel. En toen .... vrijdagavond ... daar was buurman al!


Ja want als er gemaaid kan worden dan moet er ook gemaaid worden. Vooral omdat wij er pakjes van maken, dan moet dat hooi in drie dagen kurk- en kurkdroog zijn. Dus ..... alles heeft ineens haast! Dus ik rende nog snel voor hem uit om hier en daar wat te ritselen en te regelen en roodwit lint te spannen. De twee eenden zijn in elk geval veilig!






Het was even allemaal extra werk eind van de week, vandaar geen 'vast' zaterdagavond blogje. Er is ineens ook volop tuinwerk. Profiteren van de paar warme dagen. De aarde wat loswoelen, zodat de warme zon de grond in kan. 


Wel hadden we vrijdagavond ook nog een leuk uitstapje. Met Prachtlint liepen we een midzomeravond wandeling, de 'Klokkenstoelroute' in Staphorst. Ondanks wat somber weer, was het prachtig. Stil weer, veel vogeltjes, veel mooie bloeiende kruiden, en op het einde zelfs nog een rode zonsondergang. 


En een hapje en een drankje onder de Klokkenstoel. Waar we tot donker zaten. 



 





En komende week dus ...... hooien!

0 reacties: