Een kleine buurtschap in Groningen.

on donderdag 12 oktober 2023




Mijn moeder is zover opgeknapt dat we weer een uitstapje konden maken, gisteren. We reden maar eens de Veenkoloniën in. Naar Veendam, en toen naar de beide Pekela's, en verder door richting het oosten.  


Dan krijg je Alteveer, Onstwedde, Vlagtwedde, Bourtange ... maar zover kwamen we niet. Als ik met mijn moeder op stap ben zien we onderweg altijd wel iets, iets leuks. Dan gaan we kijken en blijven hangen en komen dus nooit heel erg ver. Ons doel dit keer was het dorp Sellingen, maar dat hebben we niet gehaald.







Want, tussen Onstwedde en Vlagtwedde heb je de buurtschap Smeerling. Dat is zo'n dorp waar je nog nooit van gehoord hebt. Ik niet tenminste. En dat bestaat uit zeven of acht stokoude boerderijen, waarvan er uiteraard ook eentje verbouwd is tot een gastvrije gezellige gasterij.


Nou, en daar bleven we dus hangen, in Smeerling. Bij die gasterij. Eérst koffie drinken natuurlijk. En dan rondkijken in die joekel van een boerderij. Met voorhuis, achterhuis, een knoert van een zolder met oude gebinten. Winkeltje, ook nog. 


Klompen.











Terwijl mijn moeder in de mooie tuin ging zitten, liep ik nog een rondje door het dorp. Nou ja, die zeven boerderijen dus. Maar wel mooie. 


Behalve een gasterij is en ook nog een antiekboerderij. Die toevallig op woensdag open was. Alleen op woensdag.








Maar ik heb thuis genoeg antiek. En we bleven liever buiten, het was zo lekker weer, met af en toe nog een zonnetje. 


We hebben nog een tijd in de tuin van de gasterij zitten genieten van het mooie rustige plekje. 





 

Haha ja hoor, nog wat gegeten ook!


Mocht je ook es die kant op gaan, iets verder naar het oosten loopt de beek 'Ruiten Aa'. Die beek stroomt door een prachtig landschap, van Ter Apel omhoog naar de Dollard. Ook echt de moeite waard! Daar gaan mijn moeder en ik een volgende keer langs tuffen.


Als we onderweg niks tegenkomen tenminste wat ons ophoudt.😊

0 reacties: