Sebastiaan.

on donderdag 2 september 2021

Elke ochtend als ik het gordijn openschuif dan zit hij daar. Sebastiaan. In Bussum was hij ook al bij ons. Toen zat hij voor het keukenraam. Elk jaar, vanaf half augustus, weeft hij zijn web voor een van onze ramen en gaat in het midden zitten.


Wachten. Op het voer.


Zo'n spin he, die zou je eigenlijk benijden. Die zit daar maar en de hele tijd vliegt er heerlijk eten zó in zijn web. Hoplakee. Hij hoeft niks te doen. Alleen maar er rustig naar toe te wandelen en hap, buikje is weer vol en rond.


Hij vangt zóveel eten, dat hij ook, net als ik, voorraden aanlegt. Dat hoeft niet gedroogd, gekookt, gekoeld, geroosterd, geweckt of ingevroren te worden. Nee hoor. Hij weeft er een mooi duurzaam pakketje omheen en daar blijft zo'n vliegje dan héél lang goed in.


In de paardenbak wémelt het ook van de spinnen. Vandaag heb ik er eens op gelet .... ik zag wel twaalf verschillende soorten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze? 


Dit is de wesp-spin. Of tijger-spin, wordt hij ook wel genoemd. Griezelig om te zien maar totaal onschadelijk.Mooi he?


Ja, op dit moment, begin september, kan ik ze écht benijden .... die spinnen. Na twee seizoenen 'pieken' op de moestuinen en op de boerderij ... ben ik best moe. Lekker een tijdje in zo'n web hangen ..... haha ik zou er heel wat voor geven. Maar alle oogst is er nog lang niet af. De grote bulk moet nog komen.


Nog even doorzetten, tot eind september, schat ik zo. 


Ik neem wel wat meer rust, deze weken, en ook eventjes afscheid van het blog. Nou, misschien plaats ik wel af en toe een fotootje ... zo'n leuke als deze .... voor jullie om lekker van te dromen!😄😜


 


 


Tot gauw weer hoor! Ik wens je een hele fijne september!


9 reacties:

Anoniem zei

Dag Clarien, geniet maar en rustig aan (indien mogelijk).

Groeten
Loes

Anoniem zei

Hahaha, onze huisspinnen heten allemaal Pimmetje. Zowel bij mij als bij mijn ouders thuis.

Lies zei

Daar zitten echt schone beestjes bij, Clarien.
Ook voor jou -> een mooie maand, en hopelijk tot gauw!
Lie(f)s.

MC zei

Bedankt voor de mooie foto's, ook al griezel ik van spinnen.
Tip als er weer zo'n kanjer in het bad zit : (en waar ik niet durf aan te komen) : zet een borstel met een lange steel schuin in je bad, die spin kan er dan weer uit klauteren.

Prettige september, hopelijk tot snel !

Marietje zei

Bedankt voor het delen van al die mooie foto’s en filmpjes van de afgelopen tijd. Ik geloof gelijk dat je moe bent en even een keuze moet maken.

Fijne september ent tot gauw.
Groetjes,
Annemarie

anneke broos zei

In twente zegt men,,henig an en good goan.

Clazien. zei

Geniet even lekker van je " rust" ! Wel jammer dat we het vervolg van het slakken verhaal niet meer te horen krijgen .... 🤔

Willem zei

Je weet toch hoe het met de spin Sebastiaan is afgelopen, neem ik aan. Zijn ideaal was een warme plek, maar zijn noodlot fel en wreed, eindigend op een stofblik. Annie M G had er slag van om weinig leuke zaken toch nog fraai en humoristisch te verwoorden. Het was ergens begin jaren '60 dat ik dat gedicht heb moeten leren. Niet voor school, aan dergelijke 'fratsen' deed het technische onderwijs niet, maar voor een feestavond of wat vergelijkbaars

Geniet van je adempauze en tank lekker bij.
Op z'n Drents "Goed gaon en tot een aandermaol"

Anoniem zei

Ik heb het boek hier in de kast staan.
Mijn man kreeg het met Sinterklaas 72 jaar geleden.
Onze oudste zoon heeft dat gedicht voorgedragen op de basisschool 40 jaar geleden.

Groeten
Loes